Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Par godu Rīgas pilsētas svētkiem noteiks labāko “Rīgas kūkas garšu 2016”

Redakcija
Redakcija

Par godu Rīgas pilsētas svētkiem, šo otrdien 9.augustā plkst.13.00 Vecrīgā pie viesnīcas “Roma” notiks fināla pasākums ar degustāciju konkursam “Rīgas kūkas garša 2016”. Tajā tiks noteikta kūka, kas vislabāk raksturo mūsdienu Rīgas pilsētu. Šis ir īpašs recepšu konkurss, jo tiek meklēts labākais stāsts par Rīgu, ko konditori izteikuši garšā un kūkas noformējumā. Uzvarētāja kūku apbalvos Rīgas mērs Nils Ušakovs.

Kokurss notiek jau otro gadu. Tā iniciatori ir AS “Rīgas Dzirnavnieks” kopā ar “Hercogs” maizniekmeistaru Edgaru Grāvīti.

Atšķirībā no pagājušā gada šogad Rīgas kūkas garšas tēma visiem dalībniekiem ir vienota – “Rīgas torņi”, kuru speciālā balsojumā izvēlējās iedzīvotāji. Jāmin, ka torņi ir viens no galvaspilsētas tradicionālajiem simboliem, un visvairāk tie tiek asociēti ar Rīgas senākajām baznīcām.

14. augustā Rīgas svētku ietvaros uzvarētāja kūka tiks pasniegta Rīgas atslēgu turētājiem un diennakts basketbola turnīra “Krasta mačs” uzvarētājiem un tā apmeklētājiem.
Starp kūku finālistiem ir pieci konditori no “Parunāsim. Kafe'teeka”, “Tortes fabrika”, “Raušu meistars”, “Čak – Čak”, kā arī konditore Amanda Freiberga, kas klātienē sacentīsies par “Rīgas kūkas garša 2016” uzvarētāja titulu.

Edgars Grāvītis, “Hercogs” maizniekmeistars: “AS “Rīgas Dzirnavnieks” ir Rīgas uzņēmums un tam ir senas miltu un to produktu ražošanas tradīcijas, ar ko tas lepojas. Tādēļ radās ideja uzsākt jaunu tradīciju un speciālā recepšu konkursā noteikt Rīgas kūkas garšu. Kāpēc gan nepastāstīt par Rīgu ar garšas baudījumu?! Katra kūka būs mūsu pašu restorānu, konditoriju un kafejnīcu radīti mazi stāsti par Rīgu, kas kopā savīsies vienā lielā leģendā par mūsu galvaspilsētu.”

Fināla pasākums notiks šī gada 9. augustā plkst.13.00 Vecrīgā pie viesnīcas “Roma” (Kaļķu ielā 28, Rīgā). Uzvarētājam balvu pasniegs Rīgas mērs Nils Ušakovs. Pasākumā ikviens garāmgājējs varēs nobalsot par savu favorītu. Otru daļu vērtējuma noteiks speciāla žūrija –Jānis Pumpiņš (Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija), Lauris Aleksejevs (restorāns 36. līnija), Dita Lase (Vegus.lv), Anita Berķe (AS “Rīgas Dzirnavnieks”) un citi slaveni rīdzinieki un kūku pazinēji - Lelde Lietaviete, Aivis Ceriņš, Marina Dianova un Valdis Birkavs, Zane Bitmane un Ketija Nuķe.

Pērn kā labākā “Rīgas kūkas garša 2015” tika atzīta “Bezē konditorejas” kūka “Rīgas Preilene”, kas bija konditoru stāsts par gaisīgajām sajūtām Rīgā, kas apbur ar smaržu, viegli reibinošo saldumu, labo garastāvokli un Rīgas simbolu – gaili.