Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Dodies degustēt Latvijas labākos vīnus

No 12. līdz 14. septembrim Latvijas Dabas muzejā noritēs izstāde "Latvijas vīnogas un vīndarība", kuras laikā būs apskatāmas vairāk nekā 100 dažādu vīnogu šķirņu un degustējami Latvijas labākie vīni.

Šogad vīnogu audzēšanai ir bijuši ļoti labi laika apstākļi, ogas nogatavojušās agri un to kvalitāte ir augsta. Tomēr, lai iegūtu lielas ogas un bagātīgus ķekarus, ar labu klimatu vien nepietiek. Būtiska ir atbilstošas šķirnes izvēle, veselīgs stāds, rūpīga kopšana un pareizi izvēlēta stādīšanas vieta.

Latvijas vīnogu audzētāji, kā ierasts, izstādei sarūpējuši vairāk nekā 100 dažādu pašmāju un ārzemju vīnogu šķirņu. Dabas muzejā savu veikumu apmeklētāju vērtējumam izrādīs kolekcionāri Gvido Dobelis un Gatis Kužums, selekcionārs Gunvaldis Vēsmiņš, audzētājs Edmunds Būmanis un citi vīnogu eksperti.

Latvijā palielinās dažādu vīnogu slimību izplatība, kas nereti ieceļo kopā ar stādiem no ārzemēm, tāpēc audzētāji atzīst, ka aizvien vairāk uzmanība jāpievērš izpētei, meklējot efektīvākos veidus slimību apkarošanai. Izstādē apmeklētāji varēs saņemt speciālistu konsultācijas par pareizu stādu izvēli, to kopšanu un veselības stiprināšanu, kā arī varēs pasūtīt vīnogulājus nākamajam gadam.

Savā pieredzē dalīsies Latvijas Vīnkopju un Vīndaru biedrības biedri: Andris Dišlers, Marta Igaune, Inese Drudze, Mārcis Jukss, Gundega Rozēna, kolekcionārs, audzētājs un izmēģinātājs Ģirts Miķelsons un citi.

Atsevišķā zālē būs iespēja iepazīt un degustēt Latvijā darinātus vīnus.

Izstādes atklāšana notiks 12. septembrī plkst. 13:00
Latvijas Dabas muzeja Konferenču zālē un lasītavā 6. stāvā.

Izstādes darba laiks:
C. – no 13:00 līdz 19:00
Pk., S. – no 10:00 līdz 17:00

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!