Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Piešķir garšu savām Lieldienām ar svaigiem garšaugiem

Redakcija
Redakcija

Saulainais pavasaris ir klāt, tāpat kā ir klāt sen gaidītie un gardie svaigie garšaugi! Nav labāka laika, lai izbaudītu šos zaļos gardumus kā Lieldienu brīvdienās. Vēl labāk – izmēģinot ar tiem kaut ko jaunu Lieldienu svētku galdam! Piemēram, sulīgu cāli ar gardu jogurta mērci, pievienojot daudz svaigu garšaugu, kas piešķirs tiem īstu pavasara garšu.

Bet vai Jūs zināt vieglāko veidu, kā griezt svaigus garšaugus? Tas noteikti ir ar asām un ergonomiskām šķērēm, kā piemēram, Fiskars Classic virtuves šķērēm.

Oranžās Fiskars šķēres ir dizaina klasika, kas ir populāra visā Eiropā vairāk nekā četrus gadu desmitus. Klāsts piedāvā plašu šķēru izvēli ar augstas kvalitātes tērauda asmeņiem bez niķeļa un ergonomiski veidotiem izturīgiem rokturiem. Rokturi nodrošina lielu virsmas platību pirkstiem, kā rezultātā pieliktais spēks tiek pielietots vienmērīgi, nodrošinot komfortu un palīdzot novērst nogurumu. Lai nodrošinātu savienojumu izturību un higiēnu, rokturi ir lieti tieši uz asmeņiem.

Ja nepieciešams uzasināt šķēres vai citus darbarīkus, tad Fiskars piedāvā kvalitatīvu asināmo. Ar tā palīdzību, pārveidojot asināšanas leņķi, vienkārši un ātri uzasināt, gan nažus, šķēres un pat cirvjus.

Ar zaļumiem pildīts sulīgs cālis

Sastāvdaļas:
• 1 paliels cālis
• Sauja svaigu garšaugu (salvija, pētersīļi, rozmarīns vai timiāns – kas vien Jums ir mājās!)
• 2 citroni
• Nedaudz lociņu
• Laba olīveļļa
• 3 ēdamkarotes kausēta sviesta
• 3 ķiploku daiviņas
• Sāls un pipari

Pagatavošana:
Novietojiet cāli uz ietaukotas cepamās pannas ar krūšu daļu augšup.
Smalki sagrieziet svaigos garšaugus un lociņus (ar šķērēm šis darbs būs paveicams ļoti viegli), sagrieziet šķēlēs vienu citronu un sasmalciniet ķiploka daiviņas. Samaisiet bļodā un apkaisiet ar sāli un pipariem. Iesmērējiet šo garšaugu miksli cāļa iekšpusē.
Pagrieziet cāli ar mugurpusi uz augšu.
Mazā bļodā samaisiet kopā eļļu, kausēto sviestu un viena citrona sulu. Noklājiet cāli ar pusi no šī maisījuma. Uzkaisiet sāli un piparus.
Cepiet 200 grādos 30 minūtes. Pēc tam uzklājiet atlikušo sviesta maisījumu un cepiet vēl 30 minūtes.
Pasniedziet ar, piemēram, ceptiem kartupeļiem un svaigiem salātiem. Un ar gardu mērci, protams!
Recepte paredzēta četriem cilvēkiem, un ēdiena pagatavošanai ir nepieciešamas apmēram 20 minūtes + 1 stunda cepeškrāsnī.

Vienkārša un garda jogurta mērce ar zaļumiem

Sastāvdaļas:
• 200ml laba, bieza jogurta
• Svaigi garšaugi (pētersīļi, dilles, koriandrs, piparmētra un/vai timiāns – jūtieties brīvi izvēlēties tos, kas Jums patīk visvairāk!)
• 2 ķiploku daiviņas
• 1 svaigs gurķis
• Laba olīveļļa
• Sāls un pipari

Pagatavošana:
Sarīvējiet gurķi bļodā. Samaisiet ar nedaudz sāls un ļaujiet liekajam šķidrumam iztecēt caurdurī.
Smalki sagrieziet svaigos zaļumus un ķiploku daiviņas bļodā un pievienojiet jogurtu. Pievienojiet sarīvēto gurķi un uzkaisiet sāli un piparus. Pasniedziet ar nelielu daudzumu labas olīveļļas.
Šī mērce lieliski papildina cāli, dažādus gaļas ēdienus un pat zivi vai dārzeņus.
Recepte paredzēta četriem cilvēkiem, un tās sagatavošanai nepieciešamas tikai dažas minūtes.