Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Rīgā tiekas restorānu servisa eksperti no Eiropas

Redakcija
Redakcija

Rīgā no 4.līdz 6.jūnijam tiekas pasaules gastronomijas pilsētu asociācijas „Délice” eksperti, lai iepazītu Latvijas kulināro mantojumu un dalītos pieredzē par jauno pavārmākslas talantu apmācību un profesionālajiem standartiem restorānu servisa jomā.

5.jūnijā pulksten 9:30 Rīgas domē notiks seminārs par jauno pavāru izglītību un motivāciju. Birmingemas universitātes koledžas Pārtikas koledžas dekāns Nīls Ripingtons (Neil Rippington) no Lielbritānijas, kā arī eksperti no Stavangeras (Norvēģija) un Turīnas (Itālija) prezentēs pieredzi savās pilsētās un piedalīsies diskusijā ar Latvijas speciālistiem.

Dienas noslēgumā šefpavārs Tomijs Ronti (Tommy Raanti) no Stavangeras iepazīstinās ar Skandināvijas virtuves aktualitātēm meistarklasē 3 pavāru restorānā „Tam labam būs augt”, kā arī tiksies ar topošajiem pavāriem Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā.

Savukārt piektdien, 6.jūnijā, pulksten 12:30 Pavāru kluba meistari - Māris Jansons (Bibliotēka Nr.1), Dace Gribuste (Avalon Hotel), Ingmārs Ladigs (Ostas Skati), Raimonds Zommers (Kaļķu Vārti), Svetlana Riškova (Tallink Hotel Riga, restorāns "Elements"), Maija Kaire (Kūkotava) - iepazīstinās ar Latvijas tradicionālajiem produktiem Rīgas Centrāltirgū, un viesi paši mācīsies cept rupjmaizi ceptuvē „Lāči”.

Rīgas pilsēta ir pasaules gastronomijas pilsētu apvienības „Délice” biedrs, kas palīdz popularizēt pilsētu, tās augstvērtīgo kulināro mantojumu un veselīgu uzturu. Dalība apvienībā dod iespēju veidot profesionālu sadarbību starp sabiedriskās ēdināšanas, gastronomijas un profesionālās izglītības nozares pārstāvjiem apvienības dalības pilsētās.
Pasaules gastronomijas pilsētu apvienības „Délice” aktivitātēs Rīgas dome sadarbojas ar Rīgas tūrisma attīstības biroju, biedrību „Pavāru klubs” un Latvijas viesnīcu un restorānu asociāciju.

Šobrīd Pasaules Gastronomijas pilsētu apvienībā „Délice” ir 21 pilsēta:
Barselona (Spānija), Birmingema (Lielbritānija), Bordo (Francija), Brisele (Beļģija), Čikāga (ASV), Gēteborga (Zviedrija), Helsinki (Somija), Lozanna (Šveice), Leipciga (Vācija), Liona (Francija), Lisabona (Portugāle), Madride (Spānija), Monreāla (Kanāda), Orhūsa (Dānija), Osaka (Japāna), Puebla (Meksika), Rabata (Maroka), Rīga, Sentluisa (ASV), Stavangera (Norvēģija), Turīna (Itālija).
Délice network | Délice network website