Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:270, Did:0, useCase: 3


Igaunijas top restorāna "Ribe" šefpavārs "Flavours of Estonia" projekta ietvaros viesojas "BIBLIOTĒKA N°1 Restorānā"

15.martā viens no Rīgas mūsdienīgākajiem un iecienītākajiem restorāniem “BIBLIOTĒKA No 1 Restorāns” uzņēma otra labākā Igaunijas restorāna “Ribe” šefpavāru Andreju Šmakovu restorānu apmaiņas projekta “Flavours of Estonia” ietvaros.

Sākot ar 12. martu, “Flavours of Estonia” projekta ietvaros notiek Tallinas un Rīgas labāko restorānu šefpavāru apmaiņa – šefpavāri viesojas viens pie otra ar īpaši šim projektam izstrādātām ēdienkartēm, lai iepazīstinātu ar savu restorānu prasmēm un garšām. Restorāns «Ribe» ir bijis starp 50 labākajiem Igaunijas restorāniem trīs reizes, pēdējos divos gados iegūstot ievērojamo otro vietu.
15. martā, «Ribe» šefpavārs Andrejs Šmakovs piedāvāja baudīt savu izmeklēto ēdienkarti “BIBLIOTĒKA No 1 Restorāns” apmeklētājiem – restorāna viesiem bija iespēja nogaršot vistu aknu saldējumu, jūras ķemmīšu musu, Sečuanas pīli a la Ribe un citus gardēža ēdienkartes cienīgus ēdienus. Vakariņu laikā tika piedāvāti arī izcilie “Antinori” vīni, kas ir viena no lielākajām vīna darītavām Itālijā un kuras vēsture iesniedzas tālajā 1385.gadā. “BIBLIOTĒKA No 1 Restorāns” līdzīpašnieks Oskars Skara, komentējot restorāna dalību projektā, saka: “Mēs šo saskatām kā lielisku iespēju, lai popularizētu restorānu kultūru, kā arī lai pavērtu iespēju cilvēkiem vairāk uzzināt par mūsu kaimiņvalsts restorānu piedāvājumu – labākajiem restorāniem un talantīgākajiem šefpavāriem.”

Andrejs Šmakovs ir viens no Igaunijas talantīgākajiem šefpavāriem. Iepriekš strādājis gan Igaunijas restorānā “Kadriorg”, gan “Lapland” Sanktpēterburgā, kas pateicoties Andreja un viņa komandas neatlaidīgajam darbam kļuva par vienu no labākajiem Sanktpēterburgas restorāniem, kur Andreja gatavotos ēdienus baudījuši gan ietekmīgi politiķi, gan biznesmeņi, gan izklaides biznesa pārstāvji.

Tā kā šefpavārs Māris Jansons ir viens no pazīstamākajiem mūsdienu Latvijas virtuves ekspertiem un popularizētājiem, „BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” ir arī aktīvs dalībnieks “Live Rīga” organizētajos projektos, tādos kā “Délice Restorānu nedēļa” ar moto “Latvijas produkti pārsteidz”, “Gaumīgi garšīgā galvaspilsēta – Rīga”, katru mēnesi ēdienkartē iekļaujot kādu īpašu vietējo produktu. Savukārt TV3 ekrānos var vērot raidījumu “Mūsdienu Latvijas garša” ar Māri Jansonu garšas eksperta lomā.

“BIBLIOTĒKA N°1 Restorāns” ir stāsts par pilsētas skaistāko parku, nebeidzamām iespējām garšu pasaulē un aizraujošu ceļojumu Itālijas vīna laukos. No vienas puses, te valda zināma klasika, bet no otras- nebeidzama fantāzija, garšas un jaunu izjūtu meklējumi, kas ļauj klientiem pārvērst katras pusdienas vai vakariņas neaizmirstamā ceļojumā.

15.marta Gardēža ēdienkarte:

Vistu aknu saldējums



Jūras ķemmīšu muss



Sečuanas pīle A la Ribe



Rupjmaizes pudiņš



Kazas siera krēms