Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:268, Did:0, useCase: 0



Izcilais PLANTATION rums- dažādu kultūru un tradīciju apvienojums

Redakcija
Redakcija

Rums, tāpat kā cukurs, ir slacīts ar vergu sviedriem un asinīm, un ir viens no kapitālisma un koloniālisma attīstības iniciatoriem. Šis spirtotais dzēriens devis cerību un dzīvību miljoniem cilvēku, tāpat kā bijis par iemeslu daudzām nāvēm. Rums bijis arī vairāku tirdzniecības karu iemesls. Jāsaka, ka neviens cits dzēriens nav spēlējis tik svarīgu lomu veselu tautu likteņos, kā rums.

Turklāt tas ir ļoti garšīgs un, jāteic, arī vīrišķīgs dzēriens: tikai rums spēj padarīt cilvēku laimīgu vienkārši tāpēc, ka viņš dzīvo. Viens ruma malks- un jūs pārceļaties citā, daudz saldākā dzīvē, kas piesātināta ar neaizmirstamām garšām un medus aromātu.

Savu ceļu pasaulē rums sāka no pašām apakšām un sākotnēji iekaroja nabadzīgo ļaužu- kalpu un vergu sirdis. Un jau vēlāk, līdz ar cukura bumu, pacēlās līdz pašām augšām. Lai arī kāds būtu tā izaugsmes iemesls, taču pienāca brīdis, kad visa pasaule burtiski alka nobaudīt ruma punšu, kas tika gatavots no Jamaikas un Barbadosas ruma. Rumu nopirkt varēja visur. Vārdusakot, rums bija modē. To pasniedza visos svētkos, kāzās un pat bērēs. Vieni no tā laika populārākajiem rumiem bija Kubas, franču un Jamaikas rumi.

Rums bija iekarojis pasauli, un šķita, ka nekas jauns šajā jomā vairs nav gaidāms, līdz Cognac Ferrand īpašnieks nobaudīja konjaka mucā izturētu rumu. Metode it kā sena, taču laika gaitā tikusi aizmirsta. Tieši tad viņam radās doma izveidot PLANTATION marku, zem kuras apkopot dažādu kultūru un tradīciju senā pirātu dzēriena- ruma galeriju jeb sava veida rumu enciklopēdiju, kas nāktu no dažādām valstīm un reģioniem, tādējādi radot ko pavisam jaunu un daudz izsmalcinātāku gan garšās, gan aromātos.
Šobrīd PLANTATION rums apkopo sevī Jamaikas, Barbadosas, Gajānas, Grenādas, Nikaragvas, Panamas un Trinidadas īpašo šķirņu buķeti.

Un lai arī Cognac Ferrand uzņēmums PLANTATION rumu sāka ražot salīdzinoši nesen, un tam pagaidām nav senas vēstures, ar kuru lepoties, PLANTATION rums jau šobrīd ir atzīts un iecienīts dzēriens ekspertu vidū.

Visa Cognac Ferrand kompānijas produkcija tiek gatavota tikai pēc senām vietējām tradīcijām, kas ļauj pilnībā nodot šī dzēriena dzimšanas vietas piesātināto un dzīvespriecīgo garu.
PLANTATION ruma nogatavināšana notiek neparastā veidā divos posmos: vispirms dzēriens vairākus gadus glabājas savā dzimtenē kvalitatīvās, jaunās burbona mucās, pēc tam tiek eksportēts uz Cognac Ferrand’s Chateau de Bonbonnet, kur vēl vairākus mēnešus tiek izturēts ozolkoka mucās.
Mucas tiek gatavotas bez līmes un naglām, turklāt to izgatavošana tiek uzticēta tikai augsti kvalificētiem meistariem.

Jebkura ruma stiprums, ko ražo Cognac Ferrand, parasti sastāda 45 procentus, taču neskatoties uz šādu augstu alkohola saturu dzērienā, ruma garša ir ļoti viegla un patīkama.