Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:275, Did:0, useCase: 3


Iznākusi “Topi vesels. Pavārgrāmata” – par ēdiena nozīmi cilvēka ikdienā

Redakcija
Redakcija

Naturopāte un uztura terapeite Ance Anna Šternberga ir viena no aktīvākajām veselīga un dabīga dzīves veida popularizētājām Latvijā. Viņas grāmata “Topi vesels” ir daudzus motivējusi pievērst lielāku rūpību ikdienas maltītēm. Tagad klajā laista autores otrā grāmata “Topi vesels. Pavārgrāmata” ar receptēm veselīgai ikdienai.

Latvijas sabiedrība arvien vairāk uzmanības pievērš ēšanas paradumiem un pārtikas kvalitātei. Populāras kļūst vietējās saimniecības un arvien lielāku vērību izpelnās informācija par to, kādos apstākļos produkti auguši. Kāpēc dot priekšroku vietējiem, bioloģiski audzētiem produktiem Ance Anna Šternberga runā savā pirmajā grāmatā “Topi vesels”, savukārt, kā tos likt lietā un pagatavot ēdienu, kas dziedina, var uzzināt autores jaunajā veikumā “Topi vesels. Pavārgrāmata”.

Autore specializējas dažādās dziedniecības tehnikās un alternatīvajās terapijās, kas spēj uzlabot fizisko un garīgo veselības stāvokli. Daudzi Anci Annu Šternbergu pazīst kā veselīga dzīvesveida zīmola TopiVesels.lv autori un kā praktizējošu naturopāti un naturopātiskā uztura treneri, kas izglītību ieguvusi Naturopātijas medicīnas koledžā Londonā. Viņa ir arī Latvijas Bioloģiskās lauksaimniecības asociācijas kampaņas “BioLoģiski” vēstnese.

Ēdienam ir milzīga nozīme cilvēka veselībā – tik liela, ka autore kulināriju sauc par dabas aptieciņu, kas ne vien dziedina cilvēka ķermeni, prātu un dvēseli, bet arī lutina garšas kārpiņas. Jaunajā pavārgrāmatā, kas izdota ar garšvielu ražotāja “Anatols” atbalstu, apkopotas Ances Annas Šternbergas radītas receptes un padomi to pagatavošanā. Lielākā daļa ēdienu ir veģetāri un vegāni, tomēr par sāta sajūtas iztrūkumu nav jābīstas. Grāmatā brokastu ēdienu, zupu, salātu, pamatēdienu un desertu receptes, kā arī divas īpašas nodaļas – receptes sportam un terapeitiskās receptes. Teju katru no tām papildina autores piezīmes ar uztura padomiem un pamācībām produktu lietošanai.