Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:275, Did:0, useCase: 3


Mazkaloriju diēta vielmaiņas uzlabošanai

Klasiskā mazkaloriju diēta pieskaitāma ārstnieciskajam uzturam. Sevišķi ieteicama tā ir pie aptaukošanās problēmām. Diētas mērķis - uzlabot vielmaiņu un pakāpeniski atbrīvoties no liekajiem kilogramiem.

Pirmām kārtām ar mazkaloriju diētas palīdzību uzturā tiek ierobežoti ogļhidrāti un samazināts tauku daudzums. Pilnībā tiek izslēgts alkohols un produkti, kas veicina apetīti, kā arī desa, kūpinājumi un cepti ēdieni. Aizliegts ēst graudaugu un makaronu izstrādājumus, kartupeļus, pupas, piena produktus (izņēmums ir netrekns biezpiens, ko drīkst lietot uzturā vienu līdz dias reizes nedēļā).
Savukārt, jebkādi žāvēti augļi, ievārījums, medus, saldējums, ķīseļi, kā arī svaigi augļi, kas ir ļoti saldi,- aizliegti.

Sāli ēdienam ieteicams pievienot minimāli; cukuru nav ieteicams pievienot nemaz. Saprotams, ka nedrīkst ēst arī konditorejas izstrādājumus un dzert limonādi vai kādus citus saldus gāzētos dzērienus.

Maize atļauta uzturā ne vairāk par 100-150 g dienā.

Jāēd nelielām porcijām 5-6 reizes dienā.

Aptuvenā vienas dienas sēdienkarte

Brokastis: 100 g biezpiena, krūze kafijas ar pienu (bez cukura), 200 g vārītu burkānu.

Otrās brokastis: 150 g svaigu kāpostu salātu ar krējumu (bez sāls).

Pusdienas: 200 ml veģetāras kāpostu zupas, 50 g vārītu zaļo zirnīšu, 90 g vārītas liesas gaļas, svaigs ābols.

Launags: glāze ērkšķogu novārījuma, 100 g biezpiena.

Vakariņas: 125 g dārzeņu sautējuma, 100 g novārītas vai tvaicētas zivs.

Pirms miega: glāze kefīra

Jebkurai ēdienreizei (taču tikai vienai) var pievienot 150 g maizes.

Ēdienkartē ieteicams iekļaut lielā daudzumā dārzeņus (daļu no tiem obligāti jāapēd svaigā veidā). Tie var būt dažādi kāposti, tomāti, ķirbis, kabači, redīsi, svaigi gurķi utt.
Drīkst ēst arī skābētus kāpostus, taču pirms tam tie jānoskalo aukstā ūdenī. Sālīti un marinēti dārzeņi šajā gadījumā nokļūst aizliegto produktu sastāvā. Taču zupām nelielā daudzumā drīkst pievienot grūbas, griķus, auzu pārslas vai miežu putraimus.

Ieskaties! Tas ir noderīgi!

Tautas medicīna piedāvā daudz dažādu novājēšanas līdzekļu un metožu. Jāatzīst, ka ar šīm metodēm novājēt izdodas ātrāk, nekā pakļaujot sevi apgrūtinošām diētām. Atbrīvoties no liekajiem kilogramiem ir viegli, turklāt pazūd ne tikai liekie tauki, bet arī uzlabojas vielmaiņa. Tā ir garantija, ka zaudētie kilogrami neatgriezīsies arī tad, kad būsiet pabeiguši kādu no vājēšanas kursiem. Tautas receptēs izmantoti tikai dabiski produkti.

Šajā Apgādā Zvaigzne ABC grāmatā:
- produkti, kurus vēlams lietot uzturā;
- efektīvi apetīti mazinoši tautas līdzekļi;
- atslodzes dienu receptes;
- uzlējumi, novārījumi, tējas un sulas;
- ārstnieciskās vannas.