Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0


Zaļā pavasara zupa

Redakcija
Redakcija

Pavasaris ir visīstākais laiks veselīgām un uzturvielām bagātām maltītēm. Pati Māte Daba mums piedāvā tik daudz vērtīgu produktu,- mums atliek vien neslinkot, doties uz mežu vai pļavu un savākt tur esošās dabas veltes, lai pēc tam ļautos gardiem eksperimentiem virtuvē.

Nepieciešams:

1 litrs dārzeņu buljona
100 g jauno nātru lapiņu
100 g spinātu
100 g lakšu
1 podiņš zaļo salātu lapu
2 vidēji lieli kartupeļi
2 vidēji lieli sīpoli
2 ķiploka daiviņas
2 ēdamkarotes olīveļļas
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus (apmēram 10 min.).

2. Katliņā uzkarsē buljonu. Kad tas sāk vārīties, liek iekšā nomizotus, gabaliņos sagrieztus kartupeļus un apceptos sīpolus un ķiplokus. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.

3. Kad zupa vārījusies 15 - 20 minūtes un kartupeļi mīksti, tajā liek iekšā sasmalcinātas nātres, lakšus, spinātus un salātus. Liesmu samazina un, sekojot, lai zupa nesāk vārīties, karsē apmēram 5 minūtes.

4. Pēc tam katlu noņem no plīts un zupu sablendē.

5. Pasniedz ar skābu krējumu.

Lai labi garšo!