Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Maija zaļā zupa

Redakcija
Redakcija

Vienlaikus viegla un ļoti sātīga zupa, kuras pamatā ir selerija, zaļie zirnīši un avokado. Ar nelielām niansēm gatavojama visu gadu, taču visvairāk piestāvēs pavasara un vasaras sezonai. Maija mēnesī tai noteikti pievienosim jaunās nātru lapiņas, kas ir vesela vitamīnu un ārstniecisku vielu krātuve, bet, ņemot talkā gatavošanas prasmes, arī ļoti garšīgs produkts.

Nepieciešams:

500 - 600 ml dārzeņu buljona vai ūdens
3 - 4 seleriju kāti
400 g svaigu, konservētu vai saldētu zaļo zirnīšu
~2 cm ingvera saknes
1 puravs
1 gatavs avokado
sauja svaigu jauno nātru lapiņu
sāls pēc garšas
malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Nātres uz 1 minūti aplej ar verdošu ūdeni, tad liek sietiņā un notecina.

2. Katliņā ielej ūdeni vai buljonu un liek vārīties.

3. Kad buljons (ūdens) sācis vārīties, tajā ieber gabaliņos sagrieztus selerijas kātus un puravu. Pievieno sarīvētu ingvera sakni, sāli, piparus un zaļos zirnīšus. Visu vāra apmēram 5 minūtes. Pēc tam pievieno nātru lapiņas un pavāra vēl 2 minūtes.
Ja izmantojat konservētos zirnīšus, droši varat pievienot tos zupai ar visu šķidrumu.

4. Katliņu noņem no plīts un zupai pievieno notīrītu un gabaliņos sagrieztu avokado. Tad zupu sablendē viendabīgā konsistencē.

5. Gatavo zupu lej šķīvjos vai bļodiņās, pasniedz ar skābu krējumu un maizes grauzdiņiem.

Labu apetīti!