Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0


Gaileņu zupa ar vistu

Sezonāls, neparasts gardums, kas iepriecinās gardēžus, kuriem patīk jaunas receptes un garšu salikumi.

Nepieciešams:

500 g vistas filejas,
500 g gaileņu,
3-4 vidēji lieli burkāni,
5 vidēji lieli kartupeļi,
1 liels sīpols
dilļļu kāts vai ziedkopa,
500 ml saldā krējuma,
malti melnie pipari,
sāls.

Pagatavošana:

1. Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos, liek katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un liek vārīties.

2. Kad vistas gaļa sāk vārīties, zupai liek klāt sarīvētus burkānus un notīrītu, sasmalcinātu sīpolu.

3. Vēl pēc apmēram 15-20 minūtēm pievieno gailenes, dilles, piparus un sāli.

4. Kad gaļa jau gandrīz mīksta, liek klāt gabaliņos sagrieztus kartupeļus.

5. Kad kartupeļi mīksti, pielej saldo krējumu, sagaida, kad zupa sāks vārīties, tad katlu ņem nost no uguns.

6. No gatavas zupas izņem diļļu kātu, tas bija nepieciešams tikai kā garšaugs.

Labu apetīti!

Receptes un foto autore: Iveta Apškrūma