Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Lēcu zupa

Lēcas vēstures gaitā ir piedzīvojušas gan uzvaras gājienu, gan kritušas nežēlastībā. Patiesībā lēcas būtu pelnījušas lielāku uzmanību - tās ir garšīgas, tajās ir daudz vērtīgu vielu, turklāt tās var ļoti daudzpusīgi izmantot.

Nepieciešams:

300g lēcu,
1 sīpols,
2 burkāni,
200g kartupeļu,
20g ingvera saknes,
20g sviesta,
2 lauru lapas,
2- 3 kaltētas čili piparu pākstis,
5 ēdk. baltvīna,
1 tējk. kurkumas,
sāls,
malti melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Sīpolu pārgriež uz pusēm un pēc tam sagriež plānās šķēlītēs.

2. Kartupeļus nomizo un sagriež gabaliņos, burkānus notīra un sagriež ripiņās. Ingveru nomizo un sagriež ļoti tievās strēmelītēs.

3. Dziļā pannā izkausē sviestu un apcep sīpolus, kartupeļus, burkānus un ingveru. Pievieno lēcas, lauru lapas, čili pakstis un vēl mazliet pasautē. Pielej ūdeni un uz mazas uguns turpina sautēt aptuveni 20 minūtes, līdz lēcas ir gandrīz mīkstas.

4. Pielej baltvīnu un vāra vēl 15 minūtes. Pievieno sāli, piparus un kurkumu.

Labu apetīti!