Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 3


Svaigu kāpostu zupa ar saldajiem kartupeļiem

Redakcija
Redakcija

Kāposti ir vieni no veselīgākajiem un izcilākajiem dārzeņiem, kurus vēlams savā ikdienas ēdienkartē iekļaut pēc iespējas biežāk. Šajā zupā izmantojami uzreiz divi dažādi kāposti- baltie galviņkāposti un puķkāposti. Tie lieliski viens otru papildina, bet salikumā ar citiem produktiem veido brīnišķīgu garšu kompozīciju.

Nepieciešams:

1 kg cūkgaļas kauliņu zupai,
3 l ūdens,
1/4 no nelielas kāpostgalviņas,
1/2 no neliela puķkāposta,
1 saldais kartupelis,
3 vidēji lieli kartupeļi,
1 liela lauru lapa,
10 meln0 piapru graudi,
8 smaržīgo piparu graudi,
sāls,

Pagatavošana:

1. Katlā liek cūkas kauliņus, sasmalcinātu sīpolu, lauru lapu, melnos un smaržīgos piparus. Visu pārlej ar 3 litriem ūdens un liek vārīties.

2. Kad kauliņi stundu vārījušies, katlā liek sarīvētu vai smalki sagrieztu galviņkāpostu, salmiņos sagrieztus kartupeļus un salmiņos sagrieztu saldo kartupeli. Pēc garšas pieber sāli.

3. Vēl pēc 10 minūtēm zupai pieber rozetēs sadalītu puķkāpostu. Turpina vārīt, līdz visi dārzeņi gatavi.

Gatavu zupu lej šķīvjos vai bļodiņās, pēc vēlēšanās pievieno svaigus zaļumus un skābu krējumu.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma