Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Saldā melleņu zupa ar klimpām

Mellenēs ir ļoti maz kaloriju. Nepieciešamā dienas deva (neliela bļodiņa ar mellenēm) satur tikai aptuveni 40 kalorijas, bet nodrošina organismu ar lielu daudzumu vitamīnu un minerālvielu, īpaši ar C vitamīnu, kāliju un dzelzi. Vienā šādā porcijā melleņu ir tikpat daudz šķiedrvielu kā gabaliņā rupjmaizes.

Nepieciešams:

240 g melleņu,
80 g cukura,
citrona miziņa,
600 g ūdens.

Klimpām:
60 g kviešu miltu,
30 g piena,
1 ola,
šķipsniņa sāls,
šķipsniņa cukura (var arī nepievienot).

Pagatavošana:

1. Verdošam ūdenim pievieno cukuru, citrona miziņu, pārlasītas un noskalotas mellenes un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas.

2. Kamēr vārās mellenes, pagatavo mīklu klimpām: miltiem pievieno ar pienu sakultu olu, sāli, cukuru un samaisa.

3. No mīklas ar karoti atdala klimpas, liek katlā, kur vārās mellenes un vāra, līdz tās gatavas (aptuveni 10-15 min.)

Labi garšo gan silta, gan auksta melleņu zupa!