Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 3


Sofijas Lorēnas mīļākā zupa

Redakcija
Redakcija

Šī zupiņa nāk no Toskānas virtuves, kas pēc savas būtības ir ļoti vienkārša, bet garšīga un veselīga. Toskānā ļoti daudz uzturā lieto maizi un jautājums "Kas šodien būs pusdienās"? burtiskā tulkojumā skan- Kas mums šodien būs pusdienās ar maizi? Pats vārds "zupa" nāk no franču valodas, kas savukārt cēlies no gallu- romāņu "suppa" un tiešā nozīmē tulkojams kā "iemērkta maize".

Nepieciešams:

Tomāti,
pāris daiviņas ķiploka,
pāris svaiga rozmarīna zariņi,
olīveļļa extra virgin,
sāls,
Itāļu maize.

Pagatavošana:

1. Uz pannas sakarsētā olīveļļā liek pāris daiviņas ķiploka (netīrītas) un pāris svaigus rozmarīna zariņus. Nedaudz apcep, tad pievieno tomātus (svaigus vai konservētus) un uz lēnas uguns sautē 15 minūtes.

2. Itāļu maizi salauž gabaliņos, apgrauzdē. Tad apgrauzdētu maizi pievieno tomātiem un uz lēnas uguns sautē vēl apmēram 45 minūtes.

3. Gatavai pielej nedaudz olīveļļas. Pasniedz kopā ar grauzdiņiem un rotātu ar bazilika lapiņām