Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Laša zupas recepte

Kad atmostas pavasaris, ir vērts nobaudīt viegli pagatavojamu un gardu zupu no laša un tradicionālajiem dārzeņiem.

Nepieciešamās sastāvdaļas:

aptuveni 250 g auksti kūpināta laša
3 - 4 kartupeļi
2 - 3 burkāni
3 sīpoli
3 - 4 buljona kubiņi
2 ēdamkarotes miltu
3 - 4 ēdamkarotes mārrutku
1 paciņa kausētā siera
sviests
dilles

Pagatavošana:

1. Smalki sagriež sīpolus.Burkānus sagriež pusripiņās, kartupeļus mazos kubiņos un lasi smalkās strēmelītēs.

2. Katlā ielej 1 - 1,5 l ūdens. Kad tas sāk vārīties, pievieno buljona kubiņus un liek klāt burkānus. Kad burkāni gandrīz gatavi, pievieno arī kartupeļus.

3. Tikmēr sviestā cep sīpolus, kamēr tie mīksti un " zeltaini ". Sīpoliem pievieno miltus, apmaisa, tad liek klāt mārrutkus un kausēto sieru, visu maisa, līdz siers izkūst.

4. Kad burkāni un kartupeļi mīksti, zupai pievieno sagatavoto miltu, siera, sīpolu un mārrutku masu, izmaisa, tad pievieno lasi un vāra vēl apmēram 2 minūtes.

5. Zupu var pasniegt pārkaisītu ar smalki sagrieztām dillēm.

Labu apetīti !