Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0


Borščs maskaviešu gaumē

Tradicionālajai boršča receptei mēdz būt neskaitāmas variācijas. Vai zināji, ka Ukrainā īsi pirms zupas gatavības tai pieliek sālītu, ar ķiplokiem saberztu speķi, taču Maskavas borščam nekad netiek pievienoti kartupeļi?

Nepieciešams:

800 g liellopu gaļas,
1 burkāns,
2 -3 bietes,
300 g svaigu kāpostu,
2 sīpoli,
2 ķiploka daiviņas,
3 ēdk. tomātu biezeņa,
1 pētersīļa sakne,
3 ēdk. eļļas,
1 ēdk. cukura,
1 ēdk. galda etiķa,
sāls,
krējums,
zaļumi.

Pagatavošana:

1. Gaļu vāra, līdz tā ir mīksta un atdalās no kauliem, izņem no katla.

2. Buljonā vāra smalki sagrieztus kāpostus.

3. Bietes sagriež salmiņos un sautē pannā, pievienojot tomātu biezeni. Var izmantot arī svaigus tomātus, kuriem pirms tam noņemta miziņa. Sautējumam pieliek etiķi un eļļu, kas iejaukta nelielā buljona daudzumā.

4. Pēc 10 - 15 minūtēm sagatavotās bietes, viegli apceptus burkānus, sīpolus, pētersīļa sakni pievieno buljonam, kurā jau vārās kāposti. Piecas minūtes pirms vārīšanās beigām pievieno sāli, garšvielas un sasmalcinātus ķiplokus. Droši var pielikt arī cukuru, kas tikai paspilgtinās garšu.

5. Gaļu griež mazos gabaliņos un liek klāt zupai, vai arī sagriež šķēlēs un pasniedz atsevišķi.

6. Pirms ēšanas borščam pievieno krējumu un sasmalcinātus zaļumus.

Labu apetīti!