Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Ceriņkrāsas krēmzupa ar sarkano kāpostu

Ceriņkrāsas krēmzupa ar sarkano kāpostu
Ceriņkrāsas krēmzupa
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Šī zupa iekārdina ar savu skaisto krāsu, ko tai piešķir sarkanais kāposts, savukārt saldais krējums dod maigo garšu, bet timiāns izsmalcinātu aromātu un patīkamu pēcgaršu.

Nepieciešams:

1/2 sarkanā kāposta,
1- 2 dārzeņu buljona kubiņi,
2 burkāni,
3 - 4 kartupeļi,
1 sarkanais sīpols,
1 ēdamkarote svaiga vai kaltēta timiāna,
sāls,
malti melnie pipari.,
200 - 250 ml saldā krējuma.

Pagatavošana:

1. Kāpostu sagriež strēmelēs bet burkānus un kartupeļus gabaliņos.Sīpolu sasmalcina.

2. Visus sasmalcinātos dārzeņus liek katlā, pārlej ar ūdeni un vāra.

3. Kad dārzeņi pusmīksti, zupai pievieno buljona kubiņus, sāli, piparus un ti miānu. Turpina vārīt, līdz dārzeņi mīksti.

4. Gatavu zupu noņem no plīts un sablendē.

5. Sablendētajai zupai pielejsaldo krējumu un samaisa.

6. Zupu lej šķīvjos vai bļodiņās un pēc vēlēšanās pārkaisa ar sasmalcinātu timiānu.

Labu apetīti!