Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 3


Ķirbju – siera krēmzupa

Garšīga zupa, kurā ķibja garšas maigumu vēl maigāku padara kausētais siers, nelielu pikantumu piešķir sarkanais čili pipars, bet visu nolīdzsvaro saldais krējums.

Nepieciešams:

1 vidēji liels ķirbis,
400 g kausētā siera,
1 sarkanais sīpols,
1 čili pipars,
250 ml saldā krējuma,
sāls,
malti melnie pipari,
zaļumi,
saulespuķu sēklu dīgsti.

Pagatavošana:

1. Ķirbi nomizo, izņem sēklas un mīkstumu sagriež gabaliņos.

2. Ķirbja gabaliņus liek katlā, pārlej ar ūdeni (ūdeni vajag tik daudz, lai nosegtu ķirbjus), pievieno notīrītu, četrās daļās sagrieztu sīpolu, čili piparu un vāra līdz gatavībai.

3. Tad katlu noņem no plīts un dārzeņus sablendē viendabīgā masā.

4. Katlu liek atpakaļ uz plīts, pēc garšas pieber sāli, maltus melnos piparus, pielej saldo krējumu un pievieno kausēto sieru. Nepārtraukti maisot zupu karsē, līdz siers izkusis.

5. Gatavu zupu lej bļodiņās vai šķīvjos un pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un saulespuķu sēklu dīgstiem.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma