Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Sparģeļu zupa ar baltvīnu

Pagatavo šo zupu, ja vēlies nobaudīt ko aristokrātiskāku, ar viegli jaušamu aizejošās vasaras pieskārienu.

Nepieciešams:

500 g sparģeļu,
50 g sviesta,
40 g miltu,
1 olas dzeltenums,
1/8 l saldā krējuma,
1/8 l sausā baltvīna,
sāls pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Sparģeļus nomizo, sagriež gabaliņos un vāra mīkstus.

2. Pannā izkausē sviestu, maisot iesijā miltus un viegli apbrūnina. Nepārtraukti maisot, pielej ūdeni.

3. Verdošajā šķidrumā ieber sparģeļu gabaliņus, ielej vīnu, saldo krējumu, pievieno sāli un piparus.Visu uzvāra.

4. Pašās beigās sakuļ olas dzeltenumu un maisot lēnām ielej zupā. Lai zupa būtu sātīgāka, var pievienot klimpas vai strēmelītēs sagrieztu omleti.

Labu apetīti!