Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Sparģeļu un kokosriekstu zupa ar garnelēm

Redakcija
Redakcija

Maiga, krēmīga un garšām bagāta zupa, kas daudziem šķitīs pati pilnība.

Nepieciešams:

2 ēdamkarotes kokosriekstu eļļas
1 liels sīpols, rupji sasmalcināts
4 daiviņas ķiploka, sasmalcinātas
1 ēdamkarote smalki rīvēta svaiga ingvera
1 ēdamkarote smalki sakapātas svaigas citronzāles
2 ēdamkarote karija pulvera
2 ēdamkarotes cukura
1 tējkarote sāls
3 tases vistas vai dārzeņu buljona
2 vidēji lieli kartupeļi
1 buntīte sparģeļu
400 ml kokosriekstu piena
2 tases saldētu zirņu
2 saujas svaigu spināti
3 tases vārītu jasmīnu rīsu
daži piparmētru zariņi
1 laims
1/2 tase sasmalcinātu sālītu zemesriekstu

Piedevām:
1 ēdamkarote eļļas
500 g svaigu garneļu
sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Katlā ielej un uzkarsē eļļu. Pievieno sasmalcinātu sīpolu un, ik pa brīdim apmaisot, sautē 4-5 minūtes vai tik ilgi, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno ķiplokus, ingveru, citronzāli, karija pastu, karija pulveri, cukuru, sāli, un turpina karsēt, ik pa laikam apmaisot, vēl 30 sekundes..

2. Tad katlā lej buljonu un pievieno kartupeļus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad liesmu samazina un turpina vārīt uz nelielas liesmas 15 minūtes. Pievieno sparģeļus un vāra uz lēnas uguns vēl 10 minūtes.

3. Katlu noņem no plīts, pievieno kokosriekstu pienu, atkausētus zirņus un svaigus spinātus. visu sablendē viendabīgā konsistencē.

4. Pannā ielej 1 ēdamkaroti eļļas, ieliek garneles, pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un ātri apcep.

5. Atsevišķi novāra jasmīnu rīsus.

6. Zupu lej šķīvjos vai bļodiņās, pievieno nedaudz gatavo rīsu un apcepto garneļu. Rotā ar svaigām piparmētru lapiņām un ēdamajiem ziediem. Pasniedz ar laima daiviņām un sasmalcinātiem zemesriekstiem.

Labu apetīti!

P.S.Zaļā karija pasta iegādājama veikalā cesars.lv

Avots:http://thecafesucrefarine.com