Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:196, Did:0, useCase: 0



Vasaras zupu karaliene- aukstā zupa. 1. daļa - 5 interesantas receptes

Drukāt

Vasara ir laiks, kad pelnīto goda vietu uz galda ieņem aukstā zupa. Un pagatavot to var visdažādākajos veidos.

Vasaras zupu karaliene- aukstā zupa. 1. daļa - 5 interesantas receptes

Zaļo zirnīšu un piparmētru zupa

Nepieciešams:

500 g zaļo zirnīšu,
100 ml skāba vai salda krējuma,
0,5 l vistas buljons,
3 zariņi svaigas piparmētras,
sāls un pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Zaļos zirnīšus iztīra un vāra. Lai nezaudētu zaļo krāsu labāk tos vārīt 5 minūtes, tad ūdeni nolej un pēc iespējas ātrāk atdzesē.

2. Atdzesētu buljonu ar zirņiem un piparmētru lapiņām sablenderē un zupa gatava.

Aukstā zupa ar kefīru

Nepieciešams:

500 ml kefīra,
200 g gurķu,
50 g skābeņu,
50 g zaļo lociņu,
100 g liesas vārītas gaļas,
1 vārīta ola,
1 ēdamkarote krējuma,
sāls.

Pagatavošana:

1. Skābenes un lociņus nomazgā un sasmalcina. Gurķus nomizo un sagriež kubiņos. olu sakapā.

2. Sagatavotās sastāvdaļas liek traukā, pārlej ar kefīru un samaisa. zupai pievieno smalki sagrieztu vārītu gaļu, pieber sāli.

3. Pirms pasniegšanas pieliek krējumu.

Aukstā piena un rabarberu zupa

Nepieciešams:

1 l piena,
100 g cukura,
rabarbera kāts,
olas dzeltenums,
kanēlis.

Pagatavošana:

1. Uzkarsē pienu, pieber 50 g cukura, pievieno notīrītus, smalkos gabaliņos sagrieztus rabarberus un vāra, līdz piens veido kunkuļus, un šķidrums kļūst nedaudz caurspīdīgs un zaļgans.

2. 50 g cukura sajauc ar olas dzeltenumu, tad iemaisa zupā .Atdzesē ledusskapī.

3. Pirms ēšanas zupu pārkaisa ar kanēli. Piena un rabarberu savienojumā rodas
neierasta un ļoti garšīga saldskābā zupa.

Aukstā skābeņu zupa

Nepieciešams:

200 g skābeņu,
200 g skabā krējuma,
2 gurķi,
2 vārītas olas,
daži redīsi, zaļumi,
sāls, pipari.

Pagatavošana:

Skābenes pārlej ar verdošu ūdeni un vāra piecas minūtes.Pēc atdzesēšanas samaļ blenderī, pievieno sāli, piparus, smalki sagrieztus gurķus un krējumu. Zupu lej šķīvjos, pieliek šķēlītēs sagrieztas olas, redīsus un zaļumus.

Kefīra zupa ar gaļu

Nepieciešams:

2 gurķi,
pāris redīsi,
2 iepriekš izvārīti kartupeļi,
2 vārītas olas,
1 ķiploka daiviņa,
zaļumi – dilles, pētersīļi, lociņi – pēc garšas,
100 g gaļas produktu (vārīta mēle, šķiņķis, vārīta vistas gaļa, utml. kas ledusskapī pieejams),
0,5 l kefīra.

Pagatavošana:

Sasmalcinaķiploka daiviņu un sajauc ar kefīru, pēc garšas var pievienot arī sāli. Sagriež visus produktus, ieber traukā, pārlej ar sagatavoto kefīru, samaisa un pārber ar zaļumiem.

Labu apetīti!

Vasaras zupu karaliene- aukstā zupa 1.daļa, 5 receptes ŠEIT

Vasaras zupu karaliene- aukstā zupa 2.daļa, ŠEIT

Vasaras zupu karaliene- aukstā zupa 3.daļa, ŠEIT

Tev jābūt autorizētam,