Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 3


Cepts lasis ar granātābolu mērci

Lasis ar granātābolu mērci daudziem būs īsts pārsteigums un reizē arī atradums. Ja vēl pasniegsiet to kopā ar zaļajiem zirnīšiem un mazajiem sarkanajiem tomātiņiem, tad iegūsiet īstu baudu katrai garšas kārpiņai. Svētku sajūta garantēta.

Nepieciešams:

500 g svaiga laša (bez zvīņām),
sāls,
malti melnie pipari,

Piedevām:
200 g rīsu,
400 g saldētu zirnīšu.
1/2 citrona,
daži mazie sarkanie tomātiņi.

Mērcei:

100 ml granātābolu sulas
1 ēdamkarote medus,
1 ēdamkarote balzamiko etiķa.

Pagatavošana:

1. Rīsus liek verdošā ūdenī, kuram pievienots nedaudz sāls un vāra gatavus.

2. Lasi sagriež gabaliņos, pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un cep pannā sakarsētā olīveļļā no abām pusēm skaisti brūnu.

3. Zirnīšus ber atsevišķā katliņā verdošā ūdenī un vāra apmēram 3 minūtes, pēc tam ūdeni nokāš.

4. Gatavao mērci: granātābolu sulu ielej katliņā, pievieno medu, balzamiko etiķi un uz vidējas liesmas karsē, līdz mērce sabiezējusi.

5. Laša fileju liek uz šķīvja un pārlej ar granātābolu mērci. Klāt pievieno vārītus rīsus un novārītus zaļos zirnīšus. Garnē ar sarkanajiem tomātiņiem un citrona šķēlītēm.

Labu apetīti!.

Tavavirtuve.lv iesaka:

Šī Apgādā zvaigzne ABC pavārgrāmata "Zivju ēdieni. Izvēle, apstrāde, receptes" ir unikāls vairāk nekā 500 recepšu krājums, kurā apkopotas gan klasiskas, gan mūsdienīgas receptes. Tajā iekļautas receptes visdažādāko saldūdeņos un sāļūdeņos mītošo zivju, kā arī citu jūras velšu, piemēram, garneļu, mīdiju, ķemmīšgliemeņu, pagatavošanai.

Īpašu vērtību grāmatai piešķir tajā iekļautās oriģinālās zivju ēdienu receptes no dažādiem Latvijas novadiem – tās lieliski piemērotas ēdienu pagatavošanai ne tikai virtuvē, bet arī brīvā dabā. Krāsainajās fotogrāfijās soli pa solim parādīts, kā kūpināt butes, kā cept zivju kotletes, kā grilēt nēģus un vārīt zivju zupu. Ja vēlaties iepazīties ar šo oriģinālrecepšu autoriem un nogaršot brīnišķīgas maltītes, jums jādodas ceļā, jo Jānis un Anna Macāni saimnieko Īdeņā pie Lubāna, Evija Klēviņa ─ "Vējavās” Salacgrīvas novadā, bet Aleksandra Maksakova un Imants Pričins ─ Rucavā. Interesi izraisīs arī Zanes Kilblokas, Ilzes Salnas un Māra Šēniņa īpašās receptes. Noteikti iepazīstieties ar Indras Kviotkovskas īpašo recepti, jo pēc tās pagatavotās brīnumgardās zivju kotletes deva impulsu šīs grāmatas tapšanai.

Iecerētā zivju ēdiena recepti vieglāk atrast palīdzēs grāmatā ievietotais zivju alfabētiskais rādītājs.

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma