Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 0



Butes karstā citrona mērcē

Karstajās jūlija beigās jūrā sāk vareni ķerties butes, kas, nomakšķerētas vai iegādātas, var krietni bagātināt mūsu uzturu, taču šādi pagatavotas, lieliski garšo arī citas zivis, kā, piemēram, mencas.

Nepieciešams:

4 mazas vai 2 lielas butes,
4 ēdk. olīveļļas,
2 daivas ķiploka,
2 puravi,
1 citrons,
sāls, melnie pipari.

Pagatavošana:

1. Butes filejas apkaisa ar sāli un pipariem. Cep pannā no abām pusēm 3 -4 minūtes.

2. Kamēr butes cepas, mazā pannā, uzkarsētā eļlā, cep ķiplokus un sagrieztus puravus, līdz tie kļūst zeltaini. Tad pannā iespiež citrona sulu un noņem pannu no uguns.

3. Gatavās butes liek uz šķīvjiem, kurām virsū liek ķiplokus un puravus.

4. Pannā mērci karsē vēl minūti, tad pārlej zivīm.

5. Pasniedz ar citronu un jaunajiem kartupelīšiem, kas viegli pārlieti ar kausētu sviestu.