Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 3


Bute ar šampinjoniem un pupiņām

Ļoti garšīga zivs, kuru bieži latvieši ēd kūpinātu, bet to var un vajag arī cept

Nepieciešams:

4 iztīrītas butes,
300 g šampinjonu vai baraviku,
400g pākšu pupiņu,
2 tējk. kaperu,
1/2 citrona,
sāls,
pipari,
citronpipari,
rīvmaize,
eļļa.

Pagatavošana:

1. Butes pārkaisa ar citronpipariem, apviļā rīvmaizē un sakarsētā eļļā negrozot cep gatavas.

2. Apcep šķēlītēs sagrieztus šampinjonus. Pārkaisa sāli un piparus.

3. Pupiņas sālsūdenī vāra 10 minūtes, nokāš un eļļā nedaudz apcep.

4. Šķīvī liek pupiņas, uz tām - butes. Pārber ar šampinjoniem un kaperiem, klāt liek citrona šķēlītes.

Labu apetīti!