Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 3


Cepta, marinēta menca

Cepta, marinēta menca
Cepta, marinēta menca
Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Burvīga uzkoda, kas, pašu gatavota, garšos krietni vien labāk, nekā veikala kulinārijā iegādāta. Jo tikai jūs paši varat pievienot tik daudz garšvielu un etiķa, lai marināde atbilstu tieši jūsu garšas kārpiņu vēlmēm. Pamēģiniet, un jums nenāksies nožēlot šīs receptes tapšanā ieguldīto darbiņu.

Nepieciešams:

2 mencas (iztīrītas un bez galvām),
2 - 3 ēdamkarotes miltu,
1 ola,
eļļa cepšanai.

Marinādei:

1 sīpols,
1 - 2 ēdamkarotes tomātu mērces,
1 lauru lapa,
4 smaržīgo piparu graudi,
sāls pēc garšas,
cukurs pēc garšas,
etiķis pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Mencas sagriež palielos gabalos, apvārta miltos un sakultā olā, liek pannā sakarsētā eļļā un no abām pusēm cep gatavas un skaisti brūnas. Gatavas kārto dziļā traukā.

2. Gatavo marinādi:katliņā ielej ūdeni, pieber sāli, piparus un cukuru, pievieno ripiņās sagrieztu sīpolu, tomātu mērci un lauru lapu. Liek vārīties.

3. Kad marināde sākusi vārīties, tai pievieno etiķi, vēl nedaudz pavāra, tad katliņu noņem no uguns un karsto marinādi pārlej apceptajām un traukā sakārtotajām zivīm.

4. Ļauj, lai zivis vismaz 12 stundas marinējas, pēc tam tās ir gatavas lietošanai.

Labu apetīti!