Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 3


Pasta spageti ar garnelēm un mīdijām


Viegli un ātri pagatavojama maltīte, kas atsauks atmiņā vai rosinās iztēli Vidusjūras noskaņām, un kuru baudot prasīties prasās iemalkot glāzi laba baltvīna.

Nepieciešams:

1 iepakojums (500g) pastas spageti,
tīrītas un saldētas garneles (250g),
saldētas mīdijas (200g),
1 mazs sīpols,
2-3 ķiploku daiviņas,
saldais krējums (200ml),
rīvēts cietais siers,
ķirštomāti,
nedaudz olīveļļas,
saišķītis diļļu,
raudene, timiāns, sāls u.c. garšvielas pēc izvēles ( ļoti piemērots ir SIA ‘’Damps’’ ražotais garšvielu maisījums’’ Čurkstošā forele’’).

Pagatavošana:

1. Pannā lej eļļu, līdz vieglam zeltainumam apcep sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus.
2. Pievieno atkausētas garneles un mīdijas (var arī izmantot jūras velšu kokteili), saldo krējumu, sasmalcinātas dilles un garšvielas. Sautē ne ilgāk kā 3 minūtes.
3. Sālsūdenī novāra spageti pastu.
4. Kad pasta gatava, to nokāš un pievieno mērcei, visu kārtīgi samaisot.
5. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar rīvētu sieru un uz pusēm sagrieztiem ķirštomātiem.

Foto: Ivars Puķe