Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:413, Did:0, useCase: 3


Pankūku ruletes ar lasi un krēmsieru

Redakcija
Redakcija

Brīnišķīgi gards un ātri pagatavojams ēdiens. Pankūkas, kas pildītas ar lasi un sieru, lieliski iederēsies uz galda gan ikdienā, gan svētkos.

Nepieciešams:
apmēram 7 pankūkām

Pankūku mīklai:

pusglāze piena,
pusglāze ūdens,
1 ola,
100 g miltu,
šķipsniņa sāls,
augu eļļa cepšanai.

Pildījumam:

200 g krēmsiera (var izmantot arī kausēto sieru),
200 g mazsālīta vai kūpināta laša,
1 tējkarote mārrutku,
saišķītis zaļo lociņu,
pipari pēc garšas,
nedaudz citrona sulas.

Pagatavošana:

1. Gatavo pankūku mīklu: sakuļ olu, pievieno pienu, ūdeni un pamazām, nepārtraukti maisot, iesijā miltus. Pievieno sāli un visu labi samaisa, lai nebūtu miltu kunkuļu.

2. Pankūkas ar karoti vai kausiņu lej uz sakarsētas pannas un cep no abām pusēm brūnas. Pateicoties šai īpašajai mīklai, pankūkas izdodas sevišķi plānas un maigas.

3. Gatavām pankūkām ļauju pilnībā atdzist.

4. Gatavo pildījumu: traukā ieliek sieru, pievieno mārrutkus, piparus, sīki sagrieztus lociņus (dažus atstājiet rotāšanai) un nedaudz citrona sulas (apmēram tējkaroti). Samaisa visu tā, lai veidotos viendabīga masa.

5. Katrai pankūkai plānā kārtiņā uzsmērē iepriekš sagatavoto maisījumu, pārliek pāri plāni sagrieztas laša šķēlītes, tad vēlreiz pārsmērē ar krēma masu. Tādā veidā sagatavotu pankūku satin ruletē.

6. Dekorēšanai paredzētos lociņus (cik pankūku, tik lociņu) uz mirkli iemērc verdošā ūdenī, ātri izņem un tūlīt pat ievieto aukstā ūdenī. Noliek uz papīra dvieļa, lai nožūst.

7. Katru pankūku pārgriež vidū uz pusēm, apsien ar sīpollociņu, kuru augšpusē sasien bantītē.

Labu apetīti!