Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Ābolu putra

Drukāt

Ābolu putra ir brīnišķīgs deserts ar minimālu kaloriju daudzumu, bet maksimālu vitamīnu devu. Tās pamatā ir gandrīz tikai āboli un pavisam nedaudz mannas, tāpēc ābolu putra ideāli noderēs arī tiem, kas vēlas samazināt svaru, nezaudējot spēkus un enerģiju.

Ābolu putra

Nepieciešams:

550 g nomizotu, no serdēm attīrītu saldu ābolu,
600 ml ūdens,
50 g mannas putraimu.

Pagatavošana:

1. Notīrītus ābolus sagriež gabaliņos, pārlej ar ūdeni un vāra, līdz āboli mīksti (aptuveni 15 minūtes). Tad katlu noņem no uguns un tā saturu sablendē viendabīgā masā.

2. Katlu liek atpakaļ uz plīts, uzkarsē, tad, nepārtraukti maisot, pievieno mannu un vāra vēl 5 minūtes.

3. Katlu noņem no uguns, tam uzliek vāku un atstāj 10 minūtes uzbriest.

4. Gatavu ābolu putru var pasniegt ar pienu vai pārkaisīt ar magoņu sēkliņām.

Tie, kam šādi gatavota putra šķiet par skābu, vārīšanas procesā var pievienot cukuru pēc garšas.

Tev jābūt autorizētam,