Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Ar rīvētiem burkāniem pildīta PARATHA

Paratha ir vienkāršs diētisks indiešu plācenis, kura galvenās sastāvdaļas ir pilngraudu milti un burkāni, bet lielisko aromātu veido grauzdētas ķimenes un koriandrs.

Nepieciešams:

Mīklai:
1 glāze pilngraudu miltu,
1 ēdamkarote eļļas,
sāls.

Pildījumam:
1 glāze rīvētu burkānu,
nedaudz sasmalcinātu koriandra lapiņu (var aizstāt ar kaltētu koriandru),
2 zaļie čili pipari,
1 tējkarote ķimeņu,

eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Gatavo mīklu: miltiem pievieno sāli, un ūdeni tik daudz, lai veidotos vijīga mīkla. Mīca vismaz 4 minūtes. Tad mīklu pārlej ar 1 ēdamkaroti eļļas un vēlreiz rūpīgi samīca. Pārklāj ar dvielīti un atstāj nedaudz "atpūsties".

2. Gatavo pildījumu: burkānus nomazgā, notīra un uz sakņu rīves sarīvē. Pievieno sasmalcinātus čili piparus, sakapātus koriandra zaļumus, ķimenes un visu samaisa.

3. Mīklu sadala vairākās apmēram vidēja citrona lieluma bumbās un katru no tām izveltnē plāceņa formā.

4. Izveltnētā plāceņa vienā pusē plānā kārtiņā liek sagatavoto burkānu masu, bet otru- brīvo pusi pārloka pāri pildījumam un nostiprina malas. Rezultātā izveidojas ovālas formas plācenis.

5. Sagatavotos plāceņus liek sakarsētā pannā un cep uz vidējas liesmas no katras puses apmēram 10- 15 minūtes. Gatavām parathām veidojas brūni plankumiņi.

Lai labi garšo!