Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Risotto ar sparģeļiem, baravikām un trifeļu eļļu

Ja vēlies nobaudīt īstu, vislabākajās itāļu tradīcijās gatavotu, risotto, tad pirmais, kam tev jāpievērš uzmanība, ir rīsi. Vislabākie šim nolūkam būs Itālijā audzētie, pēc izskata palieli, apaļi, RISOTTO rīsi ar augstu cietes saturu. Gatavā veidā tie ēdienam piešķirs zīdainu krēmveida tekstūru, izteiktāku garšu un patīkamu kraukšķīgumu grauda iekšpusē.

Vēl gribējās piebilst, lai neskaties uz šī ēdiena ne pārāk pievilcīgo izskatu, jo šajā gadījumā visu izšķir garša. Un tā ir vienkārši fantastiska.

Nepieciešams:

200 g Gourmet risotto rīsu,
50 g šalotes sīpolu,
20 g ķiploku,
300 g svaigu sparģeļu,
300 g svaigu vai saldētu baraviku,
15 ml trifeļu eļļas,
50 g rīvēta Parmezāna siera,
100 ml sausa baltvīna,
2 ēdamkarotes Mascarpone siera,
1/2 tējkarote drupinātu balto piparu,
600 ml dārzeņu buljona (buljons vārīts no burkāniem, selerijām, sīpoliem),
30 ml olīveļļas,
sāls pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Olīveļļā uz vidējas uguns labi apcep sakapātus ķiplokus un sīpolus.

2. Kad sīpoli apcepušies, pievieno rīsus un baltvīnu, vēl nedaudz apcep un ik pa brīdim, pa kausiņam pievieno dārzeņu buljonu, tā turpina, līdz rīsi ir pusgatavi (kraukšķīgi iekšā).

3. Tad pievieno gabaliņos sagrieztus sparģeļus un rupji sakapātas baravikas. turpin vārīt, ik pa laikam apmaisot.

4. Kad rīsi gandrīz gatavi, pievieno rīvētu parmezāna sieru, maskarpones sieru un trifeļu eļļu. Visu samaisa un pasniedz.

Labu apetīti!

Gatavoja: Lauris Aleksejevs