Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 3


Dārzeņu ragū

Vasarā vēlamies galdā celt ko vieglāku un arī veselīgu, tai pat laikā jūtot patīkamu sāta sajūtu. Ideāls šim laikam ir dārzeņu ragū, kas gards būs gan siltā gan aukstā veidā. Pie tam tajā ir maz kaloriju. Nu tad ķeramies klāt!

Nepieciešams:

500 g baklažāni
500 g tomāti
200 g burkāni
150 g paprika
150 g sīpoli
pētersīļi
2 daivas ķiploks
3 ēdamkarotes augu eļļas
sāls
pipari

Pagatavošana:

1. Baklažānus nomizo, notīra burkānus, papriku attīra no sēklām un sagriež palielos kubiņos. Sīpolus sagriež pēc iespējas smalkāk, sarīvē ķiploku daiviņas. Smalki sagriež pētersīļus.

2. Tomātus noblanšē: tomātam iegriež miziņu krustveidā, tad aplej uz pāris minūtēm ar verdošu ūdeni. Tad ātri ar aukstu ūdeni un novelk tomātiem mizu. Blanšētos tomātus sagriež palielos kubiņos.

3. Dārzeņu ragū vislabāk gatavot katlā ar biezu dibenu. Tajā saliek visus sagrieztos dārzeņus, pievieno sāli, piparus pēc garšas, pievieno eļļu, samaisa un liek uz uguns. Gatavo ēdienu uz mazas liesmas, kamēr dārzeņi mīksti, tas ir aptuveni 30-40 minūtes. Gatavošanas laikā vāku noņem tikai kādas pāris reizes. lai apmaisītu ragū.

Pasniegt var gan karstu, gan aukstu. Rotā ar zaļumiem.

Lai labi garšo!