Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Pikantie kabači

Redakcija
Redakcija

Viegls launags vai vakariņas 5 minūtēs!

Nepieciešams:

1/2 jaunā kabacīša vai cukini,
4 ķiršu tomātiņi, 2 daiviņas ķiploka,
1/2 sīpola,
1 ēdamkarote ciedru riekstu vai sezama sēkliņu,
1 tējkarote kaperu (pēc vēlēšanās),
2 ēdamkarote zaļo olīvu,
pētersīļi vai estragons,
2 tējkarotes gaišās sojas mērces,
1 tējkarote. balsamico vai sarkanvīna etiķa,
olīveļļa,
svaigs čili (pēc vēlēšanās).

Pagatavošana:

1. Kabaci sagriež 5mm biezās pusripās. Ķiršu tomātiņus pārgriež uz pusēm. Sīpolu – pusripās. Olīvas sagriež ripiņās. Ķiploku nomizo un pārgriež uz pusēm. Čili pārgriež gareniski uz pusēm, iztīra sēklas, pašu sagriež strēmelēs.

2. Sausā pannā ieber un viegli apgrauzdē ciedru riekstus vai sezamu. Izņem, noliek malā.

3. Tad pannā uzkarsē olīveļļu, ieber sīpolus un ķiploku, čili, pusminūti maisot apcep. Pievieno kabačus, apmaisot cep uz straujas uguns. Tad pielej sojas mērci un etiķi, pievieno tomātus, vienu reizi apmaisa.

4. Noņem no uguns, pārkaisa zaļumus, riekstus, olīvas.

Autors: veģetārisms.lv