Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:210, Did:0, useCase: 0



Kartupeļu un gaileņu sacepums

Redakcija
Redakcija

Kartupeļu un gaileņu sacepums ir lielisks sezonāls ēdiens, kas noteikti jānobauda katram. Varat to gatavot gan no zaļiem, gan arī no vārītiem kartupeļiem.

Nepieciešams:

4 kartupeļi,
1 litrs gaileņu,
1 liels sīpols,
1 ēdamkarote miltu,
250ml piena
2 ēdamkarotes skāba krējuma,
100 g cietā siera,
sāls,
augu eļļa.

Pagatavošana:

Kartupeļus nomizo, sarīvē plānās šķēlēs. Sīpolu nomizo, sagriež sīkos kubiņos.

1. Pannā sakarsētā eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu, tad pievieno sasmalcinātas gailenes un cep tik ilgi, līdz šķidrums iztvaikojis.

2. Miltus izšķīdina aukstā pienā un pārlej saceptajām gailenēm. Pievieno skābo krējumu un visu lēnām maisot, uzkarsē, līdz mērce nedaudz sabiezējusi.

3. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlēs.

4. Ietaukotā veidnē kārtām liek kartupeļu šķēles, sēņu mērci un sarīvētu sieru. Kārtas atkārto, kā pēdējo uzkaisot siera kārtu.

5. Veidni ievieto līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 25 minūtes.