Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:407, Did:0, useCase: 3


Cepti saldie bulgāru pipari ar ķiplokiem

Redakcija
Redakcija

Dažāda veida uzkodas no dārzeņiem ir ļoti iecienītas Bulgārijā. Tās ir ātri pagatavojamas un atšķiras ar to, ka ļoti ātri liek strādāt mūsu garšas kārpiņām. Piemēram, cepti saldie pipari ar ķiplokiem un pētersīļiem, pasniegti kopā ar labu vīnu, ir burvīgs starteris pamatēdienam, kā arī lieliska piedeva grilējumiem. Tīri no estētiskā viedokļa raugoties, piparus labāk izvēlēties garenākas formas.

Nepieciešams:

4 sarkanie bulgāru pipari,
3 - 4 ķiploka daiviņas,
3 ēdamkarotes olīveļļas,
daži pētersīļu zaļumu zariņi,
1 ēdamkarote vīna etiķa,
sāls, pipari pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Saldos piparus, nomazgā, tiem nogriež galu ar kātiņu un uzmanīgi attīra no sēklām tā, lai nesabojātu pašu augli.

2. Attīrītos piparus liek uz pannas sakarsētā eļļā un apcep no visām pusēm tā, lai vietām tie kļūtu nedaudz brūngani.

3. Tad liesmu samazina līdz minimumam un pannai uzliek vāku. Sautē 20 minūtes, ik pa brīdim apgrozot. Nepieciešams, lai pipari kļūtu mīksti un zaudētu daļu savas sulas. Gatavos piparus izņem no pannas un kārto traukā.

4. Pētersīļu lapiņas atdala no kātiņiem (kātiņus neizmantosim) un sasmalcina.

5. Ķiploka daiviņas notīra un sagriež nelielos gabaliņos.

6. Sasmalcinātās pētersīļu lapiņas un ķiplokus saber kopā, tiem pievieno vīna etiķi un uz pannas palikušo šķidrumu, kas radies sautēšanas procesā. Visu samaisa un pārlej sasautētajiem saldajiem pipariem. Atstāj, lai atdziest un nedaudz ievelkas garšas.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma