Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:407, Did:0, useCase: 0



“Chili sin carne” – sarkanās pupiņas bez gaļas

Redakcija
Redakcija

Tiem, kas atteikušies lietot uzturā gaļu, noteikti noderēs Chili sin carne recepte- gards un barojošs ēdiens. Savukārt tie, kas uzturā lieto gaļu, šādi pagatavotas pupiņas var izmantot kā piedevu gaļas ēdieniem.

Nepieciešams:

1/2 glāze sausu sojas granulu vai 1 glāze samaltu svaigu šampinjonu,
gaišā sojas mērce,
1 sīpols,
1 glāze novārītu vai konservētu sarkano pupiņu,
1 sarkanā paprika,
3 svaigi tomāti,
tomātu mērce,
1 ķiploka daiviņa,
svaigs čili,
šķipsniņa kumina vai malta koriandra (vai abu),
lauru lapa,
augu eļļa,
ūdens vai dārzeņu buljons pēc vēlēšanās,
konservēta vai saldēta kukurūza- pēc vēlēšanās.

Pagatavošana:

1. Sojas granulas aplej ar verdošu ūdeni, pievieno sojas mērci, ļauj uzbriest. Tad notecina šķidrumu un karstā eļļā īsu brīdi apcep. (Ja izmanto sēnes, tās apcep uzreiz, pārlejot ar sojas mērci).

2. Sīpolu nomizo, sagriež 4 daļās, tad strēmelēs. Papriku un svaigo čili iztīra, sagriež strēmelēs. Tomātus nomizo, sagriež daiviņās.

3. Katlā lej eļļu, apcep kuminu un koriandru, tad pievieno čili, lauru lapu un sīpolu. Maisot cep, pēc brīža pievieno papriku, apcep.

4. Tad pievieno notecinātas pupiņas, ķiploku, tomātus, kukurūzu, sautē apmēram 5-8 min., līdz paprika mīksta.

5. Pievieno apcepto soju vai šampinjonus, tomātu mērci un ūdeni, ja nepieciešams. Samaisa, vēl dažas minūtes pasautē.

Autors: Veģetārisms.lv