Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:407, Did:0, useCase: 3


Pikantie kabači un briseles kāposti cepeškrāsnī

Redakcija
Redakcija

Piedevām, ko pasniedz pie gaļas ēdieniem, ne vienmēr jābūt rīsiem, griķiem vai kartupeļiem. Ikvienu gaļu lieliski papildinās cepeškrāsnī cepti brokoļi un kabači, kur asumiņam pievienots čili pipars.

Nepieciešams:

500 g briseles kāpostu,
2 nelieli kabacīši,
1 sarkanais čili pipars,
1 sīpols,
4 daiviņas ķiploka,
kaltēts timiāns pēc garšas,
kaltēts rozmarīns pēc garšas,
malti melnie pipari pēc garšas,
sāls pēc garšas,
eļļa pēc vajadzības.

Pagatavošana:

1. Briseles kāpostu liek verdošā ūdenī, kuram pievienots sāls un 3 - 4 minūtes vāra. Tad izņem no katla un notecina lieko šķidrumu.

2. Kabačus sagriež plānās ripiņās un liek cepamtraukā. Pievieno novārītos briseles kāpostus, pusgredzenos sagrieztus sīpolus, ripiņās sagrieztu čili piparu (ar visām sēklām) un sasmalcinātus ķiplokus.

3. Visu pārlej ar eļļu un pārkaisa ar sāli, pipariem un kaltētajiem garšaugiem.

4. Cepamtrauku liek līdz 220 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep apmēram 30 minūtes.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma