Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Cūku pupas senlatviešu gaumē

Vārītas cūku pupas ir sena latviešu recepte- izteikti vienkārša un tajā pat laikā ļoti garšīga. Nekur citur pasaulē jūs neatradīsiet šādu ēdienu, tas nobaudāms tikai pie mums un arī tikai tad, kad ir pupu sezona. Tāpēc nepalaidīsim to garām- gatavosim, lobīsim un ēdīsim. Galu galā- tās ir ļoti vērtīgas!

Nepieciešams:

2 kg cūku pupu,
sāls.

Pagatavošana:

1. Pupu pākstis noskalo, liek verdošā ūdenī un vāra 30 minūtes. Tad pievieno sāli un turpina vārīt, līdz pupas mīkstas.

2. Gatavām pupām nokāš ūdeni, pupas liek dziļā bļodā un pasniedz ar visām pākstīm. Pākstis jāloba katrām ēdājam pašam. Klāt piedzer rūgušpienu vai kefīru.




Vēl 2 veidi, kā pasniegt cūku pupas:

1. Pupas izloba no pākstīm, pārlej ar skābu krējumu un pārkaisa ar sāli.

2. Pupas tāpat izloba no pākstīm un pārlej ar caurauguša speķa mērci.

Gatavoja un fotogrāfēja: Iveta Apškrūma