Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Lavašs ar kūpinātām reņģēm

Tuvojas brīvdienas, kad negribas no rītiem pierastās darbdienu sviestmaizes. Arī laiks laukā jauks, daudz laika stāvēt pie plīts nav- gribas uz jūru. Tāpēc var pagatavot pildītu lavašu, ar kuru gan vīru brīvdienu rītā pārsteigt , gan līdzi uz pludmali paķert.

Nepieciešams:

lavašs,
3 vārītas olas,
5 lielas kūpinātas reņģes,
1 kastīte siera "Dzintariņš",
50 g. Holandes vai Krievijas siers,
zaļumi pēc izvēles,
nedaudz majonēzes

Pagatavošana:

1. Izklāj lavašu uz darba virsmas un pārsmērē ar sieru "Dzintariņš".

2. Reņģes notīra, sadala gabaliņos un pārkaisa lavašam. Tad uzrīvē olas un sieru. Pārkaisa ar sasmalcinātiem zaļumiem un nedaudz pa visu lavaša virsmu uzpiež majonēzi (mitrumam).

3. Lavašam no sāniem ieloka maliņas, lai pildījums nekristu laukā. Tad to uzmanīgi sarullē, ietin pārtikas plēvē (vai ieliek maisiņā) un liek uz nakti ledusskapī ievilkties.

Lavašs vienmēr garšīgāks ir nākošajā dienā.

Lai labi garšo!