Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Empanadass ar kazas sieru un nātrēm

Empanadass ir mēness formas pīrādziņš, kas tradicionāli tiek gatavots no kārtainās mīklas ar liellopa gaļas un rozīņu pildījumu. Sevišķi iecienīts tas ir Spānijā un Latīņamerikas valstīs. Taču pildījumu, kā jau visiem pīrādziņiem, arī empanadasam, protams, var variēt, izmantojot tos produktus, kas pieejami vai labāk garšo. Un pavasarī noteikti izmēģiniet pievienot pildījumam jaunās nātru vai pieneņu lapas.

Nepieciešams:

Mīklai:
1 glāze rupja maluma kviešu miltu
1 1/4 glāze kviešu miltu
1/4 glāze olīveļļas
sāls pēc garšas
1/2 tējkarote ābolu etiķa
1 ola
apmēram 1/2 tglāze ledus auksts ūdens

Pildījumam:
3 saujas jauno nātru lapu (vai jauno pieneņu lapu)
1 smalki sasmalcināts sīpols
1 ripiņās sagriezts puravs
3 ķiploka daiviņas,
1/2 tējkarote sasmalcināta sarkanā čili pipara pāksts
šķipsniņa kajenas piparu
sāls pēc garšas
svaigi malti melnie pipari pēc garšas
300 g kazas siera
1/2 glāze sasmalcināta Parmezāna

Pārsmērēšanai:
1 ola

Pagatavošana:

1. Miltiem pievieno sāli un pamazām iemaisa eļļu.

2. Olu labi sakuļ, pievieno etiķi un ledus aukstu ūdeni. Sagatavoto maisījumu pievieno miltiem un samīca mīklu krējuma konsistences biezumā. Mīklu uz nakti ievieto ledusskapī.

3. Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem.

4. Nātru lapas noskalo, dažas minūtes noblanšē verdošā ūdenī, tad ūdeni nolej, bet lapiņas sasmalcina.

5. Pannā sakarsētā eļļā apmēram 8 - 10 minūtes apcep sasmalcinātu sīpolu un ripiņās sagrieztu puravu. Pievieno caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un turpina cept vēl 1 minūti. Tad pieliek sāli, melnos, kajenas un čili piparus, samaisa, uzkarsē un ņem nost no plīts. Ļauj atdzist.

6. Atsevišķā traukā samaisa gabaliņos sagrieztu kazas sieru, Parmezānu un sasmalcinātās nātru lapas. Pievieno apcepto sīpolu un puravu maisījumu.

7. Mīklu sadala apmēram 8 vienādos gabalos. Katru izrullē, vidū liek sagatavoto pildījumu, malas aizloka un nostiprina.

8. Pīrādziņus kārto uz ietaukotas un ar cepampapīru izklātas plāts, pārsmērē ar sakultu olu un cep apmēram 25 - 30 minūtes.

9. Gatavus izņem no cepeškrāsns un noliek, lai atdziest.
Pasniedz atdzisušus.

Labu apetīti!!