Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Mazsālīti gurķi - vasaras kraukšķīgais gardums

Mazsālīti gurķi - vasaras kraukšķīgais gardums
Ivara Puķes foto

Arī jebkurš pilsētnieks, kam nav pie rokas iekopta dārziņa ar pašaudzētiem dārzeņiem un zaļumiem, var ātri un vienkārši papildināt savu vasaras ēdienkarti ar mazsālītiem gurķiem, jo visas sastāvdaļas ir nopērkamas veikalā un tirgū.

Nepieciešams:

1-1,5 kg mazu gurķu,
3-4 daiviņas ķiploku,
dilles,
upeņu lapas.
Marinādei:
1 l ūdens,
1 ēdk. rupjā sāls.

Pagatavošana:

1. 3 litru burkā vai lielā bļodā ieklāj upeņu lapas, dilles un lielos gabalos sagrieztus ķiplokus.

2. Nomazgā gurķus, kārto traukā pamīšus ar zaļumiem.

3. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli. Gurķus pārlej ar karstu marinādi. Ļauj ievilkties, un jau pēc aptuveni 6 stundām tie ir gatavi ēšanai.

Sālīšanai nepieciešamie zaļumi kopīgā buntītē ir nopērkami jebkurā tirgū.