Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Brokastīs biezpiena stienīši senlatviešu gaumē

Drukāt

Biezpiena stienīši ir sens latviešu ēdiens, kas joprojām dažviet Latvijā tiek gatavots. Tas lieliski garšo gan siltā, gan aukstā veidā, turklāt var tikt pasniegts kā sāļā uzkoda, sātīgas brokastis, vakariņas vai saldais ēdiens. Kā nu kuram labāk tīk un garšo.

Brokastīs biezpiena stienīši senlatviešu gaumē

Nepieciešams:

300 g sausa biezpiena,
1 ola,
2 - 4 ēdamkarotes kviešu miltu,
2 ēdamkarotes kartupeļu cietes,
cukurs (vai sāls) pēc garšas.

Pagatavošana:

1. Biezpienu saberž, pievieno olu, cukuru (vai sāli) pēc garšas, kviešu miltus, kartupeļu cieti un samīca biezu masu. Masai ļauj pastāvēt 20 minūtes.

2. Tad no sagatavotās masas izveltnē apmēram 2 cm biezas desiņas, kuras sagriež mazos stienīšos.

3. Stienīšus liek katliņā verdošā ūdenī un vāra, līdz tie uzpeldējuši.

4. Gatavus izņem no katla ar putu karoti un kārto traukā.

5. Pasniedz ar skābu krējumu, kausētu sviestu vai saldu ievārījumu.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,