Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Receptes, ko novērtēja Maestro Raimonds Pauls

Redakcija
Redakcija

Šodien restorānā "Trīs pavāri" notika mūsu visu iemīļotā Maestro Raimonda Paula un izcilā krievu dzejnieka Jevgēņija Jevtušenko jaunā dziesmu albuma „Dai, Bog” prezentācija, kurā visas dziesmas iedziedājušas Krievijas šovbiznesa zvaigznes (tai skaitā Laima Vaikule), kas labi pazīstamas arī Latvijas publikai.

Pasākuma vadītājs un kompānijas "Mikrofona ieraksti" pārstāvis Guntars Račs nelielā sarunā ar Raimondu Paulu noskaidroja, ka Maestro dažādu nosaukumu izdoto mūzikas albumu skaits nu jau pietuvojies tūkstotim, savukārt to tirāža drīz būs rakstāma ar septiņiem cipariem.

Iepriekš albumā „Dai, Bog” iekļautās dziesmas izpildījis arī pašmāju mūziķis Intars Busulis; viņa izpildījumu atzinīgi novērtējusi ne vien publika, bet arī pats Jevgēņijs Jevtušenko. Maestro atzina, ka darbs ar Intaru Busuli bijis sirdij tuvāks, tā kā Intars ieklausījies un ņēmis vērā komponista ieteikumus.

Pasākumu kuplināja trīs Latvijā labi pazīstami pavāri- Mārtiņš Sirmais, Lauris Aleksejevs un Ēriks Dreibants, kas iedvesmojušies no jaunā albuma dziesmām, radīja jaunus pavārmākslas šedevrus. Katrs no viņiem bija izvēlējies sev vistuvāko dziesmu, kuras iespaidā tapa gardas receptes. Jaunos ēdienus atzinīgi novērtēja arī Maestro Raimonds Pauls.

Jāpiebilst, ka katrs CD pircējs kopā ar mūzikas albumu saņems arī nelielu recepšu izlasi, ko kopā ar Latvijas labākajiem pavāriem piedāvā Dansukker, pateicoties kuru finansiālajam atbalstam albums ieraudzījis dienas gaismu.
Atbalstot skaistas un cēlas mūzikas izdošanu, Dansukker vēlas raisīt arī radošu domas lidojumu garšu pasaulē.

Mārtiņš Sirmais
„Dai, Bog”, Raimonda Paula mūzika, Jevgeņija Jevtušenko vārdi, izpilda Valerija

Vārītas cūkas mēles asiņu un vaivariņu mērcē

1 cūkas mēle
1 zariņš rozmarīna
1 lauru lapa
200 ml cūkas asiņu
30 g kūpinātu kaltētu čili piparu
50 m cukurniedru sīrupa
30 g kumina sēklu
10 g vaivariņu
50 g sviesta

Cūkas mēli vāra rozmarīna un laura lapu novārījumā, līdz tā gatava. Atsevišķā katliņā lej asinis kopā ar garšvielām un cukuru, vāra 15 minūtes, un tad iebiezina ar sviestu. Pasniedzot, pārlej mēli ar asiņu mērci - dai bog !

Ēriks Dreibants, „Tam labam būs augt”
„Starij drug”, Raimonda Paula mūzika, Jevgeņija Jevtušenko vārdi, izpilda Vladimirs Presņakovs

Mellenes no bērnības

Krūmmellenes
Smilgas
Zaļie čiekuri
Cukura sīrups
Zaļos, jaunos priežu čiekurus pārlej ar Dansukker šķirdo cukuru, līdz čiekuri pārklāti, un lēnām karsē uz lēnas uguns apmēram stundu. Tad atstāj uz 1 diennakti ievilkties. Gatavu nokāš un izmanto kā saldo mērci pārliešanai.
Mellenes saver uz smilgām.

200 g biezpiena
200 g mīkstā kazas siera
1 tējkarota pūdercukura

Biezpienu izberž caur sietu, pievieno kazas sieru un pūdercukuru, visu izmīca viendabīgā masā un sabeļ bumbiņās.
Mellenes un siera bumbiņas kārto uz šķīvjiem, pārlej ar čiekuru sīrupu un rotā ar ziediem.

Lauris Aleksejevs, „36. Līnija”
„Rany”, Raimonda Paula mūzika, Jevgeņija Jevtušenko vārdi, izpilda Laima Vaikule

Baltais deserts

400 g putukrējuma
50 g bezē cepumu
250 g zemeņu
250 g vaniļas zefīra
50 g baltā cukura
1 tējkarote Vaniļas cukura
80 g rabarberu biezeņa
25 g Gran Marnier liķiera

Putukrējumu ar cukuru saputo, pievieno gabaliņos sagrieztus zefīru un bezē, un visu uzmanīgi izjauc. Rabarberu biezeni gatavo, mizotus rabarberus sagriežot sīkos gabaliņos un savārot biezā masā, līdz lielākā daļa šķidruma iztvaikojusi. Tad izberž caur sietu vai sablenderē mikserī.
Kārto deserta trauciņos kārtām balto masu, zemenes un rabarberu biezeni.