Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Zaļās pupiņas ar ķiplokiem un sieru

Drukāt

Šādi pagatavotas zaļās pupiņas ir lieliska vakariņu uzkoda vai piedeva pie gaļas ēdieniem. Pupiņām pievienotie ķiploki padara tās nedaudz pikantas, bet siers piešķir izsmalcinātākas garšas nianses. Ja gatavosiet pupiņas īsāku brīdi, tās būs burvīgi kraukšķīgas, savukārt mazliet ilgāk gatavotas kļūs maigi mīkstas.

Nepieciešams:

400 g svaigu vai saldētu zaļo pupiņu,
4 - 6 ķiploka daiviņas,
1/4 saldās paprikas,
sāls pēc garšas,
30 g labi kūstoša siera,
eļļa cepšanai.

Pagatavošana:

1. Čuguna katlā, "pīlē" vai dziļā pannā sakarsē eļļu un tajā apcep ļoti smalki sakapātu papriku.

2. Tad ber iekšā zaļās pupiņas, pārkaisa ar sāli, caur ķiploku spiedi izspiestiem ķiplokiem un, ik pa brīdim apmaisot, nedaudz apcep no visām pusēm.

3. Pēc tam traukam uzliek vāku un uz vidējas liesmas sautē 10 - 20 minūtes. Gatavošanas laiks atkarīgs no tā, vai vēlaties pupiņas kraukšķīgas jeb mīkstas.

4. Gatavas pupiņas liek servējamā traukā un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Pasniedz nekavējoties.

Labu apetīti!

Gatavoja un fotografēja: Iveta Apškrūma

Tev jābūt autorizētam,