Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Fitnesa trenere iesaka: kā našķēties ar saldumiem veselīgi?

Redakcija
Redakcija

Vēl divas sestdienas – 19. un 26. augustā – ikviens interesents tiek aicināts uz bezmaksas sporta treniņa nodarbībām plkst. 10.00 teritorijā pie t/p “Alfa” B ieejas. Lai būtu labā formā, ir svarīgi būt ne tikai fiziski aktīvam, bet ievērot arī sabalansētu uzturu, tādēļ aicinājām treniņu vadītāju Rebeku Gabrāni atklāt, kā ēst veselīgi un garšīgi.

“Tirdzniecības parks “Alfa” jau otro gadu sniedz iespēju ikvienam sporta entuziastam kopā ar draugiem un ģimeni aktīvi izkustēties bezmaksas sporta nodarbībās, kā arī iegūt vērtīgas zināšanas ikdienas ēšanas paradumu pilnveidošanai. Aicinu pievienoties uz atlikušajām divām nodarbībām, lai justos mundri jau agrā sestdienas rītā un brīvdienas būtu izdevušās,” atzīst t/p “Alfa” vadītāja Irīna Toropova.

Treniņus vada, kā arī vingrinājumu izpildi pārrauga sertificēta trenere Rebeka Gabrāne, kura izglītību ieguvusi Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Sešu gadu garumā Rebeka ir spēlējusi basketbolu komandā “Rīdzene”, vēlāk nodarbojusies ar vieglatlētiku, savukārt pēdējos gados trenere īpaši aktīvi darbojas fitnesa jomā. “Te nu es esmu – gatava izaicināt, dalīties, attīstīties un iedvesmot!” teic Rebeka.

Rebeka ir spilgts piemērs tam, ka nodarbošanās ar fitnesu nav vien tikai brīvā laika nodarbe, bet gan dzīvesveids. Lai arī fitness ir treneres ikdiena, viņa atzīst, ka daudz lielāka nozīme ir jāpiešķir tieši pareizam uzturam. Ikdienā ir svarīgi lietot sabalansētu uzturu, jo tas palīdzēs iegūt kalorijas un barības vielas, kas nepieciešamas, lai bagātinātu fiziskās aktivitātes. Tomēr reizēm gribas arī panašķēties. Lai uzzinātu, kā to darīt veselīgi, aicinājām treneri Rebeku Gabrāni minēt svarīgākos ieteikumus saistībā ar uzturu, kā arī padalīties ar unikālu – pašas radītu – garduma recepti.

Fitnesa treneres Rebekas Gabrānes uztura ieteikumi veselīga dzīvesveida piekritējiem:
Droši apgalvojams, ka ēst pilnvērtīgu maltīti pirms paša treniņa nevajadzētu. Vajadzētu ievērot aptuveni 2 stundu robežu. Nevajag pārspīlēt ar pauzes ieturēšanu, lai nepietrūkst enerģijas sportojot.

Labākie produkti pirms treniņa: putnu gaļa; liesa gaļa un vārīts kartupelis; omlete no olu baltumiem un auzu pārslām. Pēc treniņa jāizvairās no trekniem ēdieniem (jo tauki kavē olbaltumvielu un ogļhidrātu uzsūkšanos organismā) un nevajag uzņemt vairāk enerģijas par patērēto.

Vispiemērotākais ēdiens: zivis, dārzeņi, liesa gaļa un piena produkti. Taču šad tad var atļauties arī veselīgos našķus. Trenere Rebeka Gabrāne iesaka vienu – bezgrēka dateļu bumbiņas.

Recepte “Bezgrēka dateļu bumbiņas”:

Sastāvs (proporcijas var izvēlēties pēc garšas):
Dateles
Rieksti
Kakao pulveris
Godži ogas
Kokosrieksta sviests

Pagatavošana: Visu samaļ blenderī, līdz izveidojas viendabīga masa. Ja masu vēlas saldāku, dateles var pievienot papildus. Ar rokām saveļ vienāda lieluma bumbiņas un atstāj uz nakti ledusskapī. No rīta gatavs lietošanai! Izcils našķis pusdienu pārtraukumos pie kafijas tases.

Iestiprinies, saņem enerģiju un nāc uz treniņu jau šo sestdien – 19. augustā – pie t/p “Alfa” B ieejas. Treniņš sastāvēs no trijām daļām – iesildošās, galvenās un noslēguma daļas, nodrošinot vispārēju fiziskās formas uzlabošanu. Intensitāte plānota vidēja, piedāvājot sportiskas aktivitātes cilvēkiem ar dažādām sagatavotības pakāpēm. Treniņš būs balstīts uz spēka un izturības attīstīšanu, vairāk akcentējot tieši ķermeņa stiprināšanu. Trenere uz vietas novērtēs dalībnieku fizisko sagatavotību, tāpēc treniņa uzbūve var mainīties atkarībā no kopējās sagatavotības pakāpes treniņa grupai.

Atcerieties, ka, dodoties uz treniņu, līdzi jāņem vingrošanas paklājiņš un ūdens. Pēc nodarbības ir pieejama bezmaksas konsultācijas pie sporta trenera. Dalībnieku vecumam nav ierobežojuma.