Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Apetīti rosinošais „Šķūņa” liellopa gaļas burgers

Redakcija
Redakcija

Kafejnīcas “Šķūnis” šefpavāre Dana Ivanova piedāvā recepšu sēriju „Borjomi grila pēcpusdienas”. Baudiet silto laiku ar gardām maltītēm. Apetīti rosinošo recepšu pamatā, tiek izmantotas klasiskās virtuves vērtības, kuras ir papildinātas ar pāris šefpavāres knifiņiem.

Burgera kotletes sagatavošana:

Liellopa maltā gaļa, 300g
Čipotle pipari, šķipsna
Worčesteras mērce, 20ml
Sinepju pulveris, šķipsna
Sāls, pēc garšas

Mērce:

Majonēze, 250g
Sirracha mērce, 2 tējkarotes
Karamelizētie sīpoli:
Sarkanie sīpoli, 200g
Grenadīna sīrups, 20ml
Balzāmetiķis, 10ml
Cukurs, pēc garšas

Citas sastāvdaļas:

Marinēti gurķi (1 gurķis, sagriezts ripiņās)
Tomāts (1 tomāts, sagriezts šķēlēs)
Salātlapa
Čedaras siers, 2 šķēles

Pagatavošana:

Burgera kotletes masā sajauc visas sastāvdaļas un izveido plakanas kotletes, jo grillēšanas procesā tā krietni sarausies.

Karamelizētie sīpoli: sarkanos sīpolus sagriež plānās šķēlēs, lēni sautē sviestā, kamēr sīpoli paliek mīksti (~15min.). Pannā pievieno balzāmetiķi, grenadīna sīrupu, cukuru un turpina sautēt vēl piecas minūtes.
Mērce: bļodiņā sajauc 250g majonēzi ar divām tējkarotēm Sirracha mērci.

Burgera izkārtošana:

Kotleti uz grila apcep no katras puses aptuveni trīs minūtes. Uzliek čedaras siera šķēli un turpina cept kotleti uz restēm, kamēr siers kārtīgi izkusis.

Kamēr burgera kotlete cepās, blakus uz grila apgrauzdē burgermaizi. Uz apakšējās maizītes uzliek virsū mērci, salātlapu, tomātu šķēles, karamelizētos sīpolus, burgera kotleti ar sieru un pa virsu marinētā gurķa ripiņas un augšējo burgera maizīti.

Paniedzam ar kartupeļiem frī vai svaigiem salātiem.
Labu apetīti!