Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Kā viegli pagatavot suši mājās

Drukāt

Šobrīd ļoti populārs ēdiens ir suši. Daži to lieto uzturā, jo uzskata, ka tas ir moderni, citiem tas patiešām garšo. Taču, ja vēlaties to pasūtīt kafejnīcā vai picērijā, par dažiem gabaliņiem būs jāmaksā diezgan ievērojama summa. Pie kam rezultāts ne vienmēr jums var šķist gana baudāms. Tāpēc iesaku gatavot suši pašiem. Pēc mūsu veiktajiem aprēķiniem tas izmaksā krietni vien lētāk.

Nepieciešams:

Speciālie suši rīsi;
Jūras aļģu lapas ietīšanai;
100 g. mazsālīts lasis;
1 avokado;
krēms Bonjour (der arī citi šim līdzīgie krēmi pēc garšas izjūtas)
wasabi pasta;
sojas mērce (labāk ņemt oriģinālo "Kikomann");
Bambusa paklājiņš, kas atvieglo ietīšanas procesu;
cimdi, lai rīsi pie plaukstām neliptu un pagatavošana būtu ērtāka;
šim gadījumam var iegādāties arī irbulīšus, ar kuriem paredzēts baudīt suši.

Pagatavošana:

Lai atbrīvotos no talka pulvera,pirms vārīšanas rīsus noskalo un caurdurī tos notecina.

Rīsus novāra un atdzesē.
Kamēr rīsi dziest, suši pildīšanai sagatavo avokado un lasi, kurus sagriež smalkās strēmelītēs.
Kad rīsi atdzisuši, suši lapu novieto ar spīdīgo pusi uz leju un to divas malas noziež ar Bonjour krēmu. Uz lapas plānā kārtiņā izvieto rīsus, vienu malu, uz kuras uzziests krēms,atstājot brīvu bez rīsiem.
(Suši pildījumā var pievienot arī sezama sēkliņas, kuras nedaudz uzkaisa uz rīsiem.)
Lapas malā,uz kuras ir rīsi, izvieto sagrieztās avokado un laša strēmelītes.

Suši lapu ar bambusa paklājiņa palīdzību ietin ruletē tā,lai visas pildījuma sastāvdaļas tiktu cieši saspiestas.

Satīto rullīti iztin no bambusa paklājiņa un novieto uz virtuves dēlīša.
Ruleti sagriež vienādos gabaliņos (lai griezt būtu vieglāk un rīsi pie naža asmens neliptu, nazi ik pēc brīža var noskalot vēsā ūdenī).
Suši ēd, mērcējot tos sojas mērcē, kurā nedaudz izšķīdināta wasabi pasta, ko jāpievieno pēc garšas,jo wasabi ir ļoti asa Japānas mārrutku pasta.

Gatavoja Dace Vilkāja, fotogrāfēja Iveta Apškrūma


Noderīgi!

Ja vēlaties iemācīties dažādus suši pagatavošanas veidus un arī to, kā pagatavot sašimi, kā pareizi tos ēst, kādi piederumi nepieciešami, kā pareizi sagriezt zivi un kā uzvārīt suši rīsus, kā arī vēl daudz ko citu no japāņu virtuves mākslām, jums lieti noderēs apgāda Zvaigzne ABC izdotā grāmata "Suši un sašimi".

Grāmatu meklējiet Zvaigzne ABC grāmatnīcā!

Tev jābūt autorizētam,