Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Valentīndienas gardā uzkoda: Frančeskas garneles

Redakcija
Redakcija

Ātri un viegli pagatavojama uzkoda- Frančeskas garneles.

Nepieciešams:

450 g svaigu nolobītu tīģergarneļu
8- 10 vārītu artišoku galviņu
100 g rīvmaizes
1 ēdamkarote svaigi sakapātu pētersīļu lapiņu
1 citrona sula
100 g sviesta
1 tējkarotes sakapāta ķiploka
1 ēdamkarote smalki sarīvēta Pecorino Romano vai parmezāna siera

Pagatavošana

1. Uzkrsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.

2. Viegli ietaukotā cepamtraukā ieliek garneles, starp tām kārto četrās daļās sagrieztas artišoku galviņas. Visam pārkaisa rīvmaizi un aplaista ar citrona sulu.

3. Atsevišķā nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno ķiplokus un gatavo maisījumu pārlej garnelēm un artišokiem.
Pārkaisa ar sieru.

4. Cep cepeškrāsnī 10 minūtes. Pasniedz karstas.