Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 0



Gaileņu pica

Redakcija
Redakcija

Pica mūsdienās pazīstama visā pasaulē un pagatavojama neskaitāmos variantos. Tā kā sākusies sēņu sezona, gatavojam picu ar gailenēm.

Nepieciešams:

Mīklai:

300 ml miltu,
6g sausā rauga,
1 tējkarote cukura,
100 ml silta ūdens,
2 ēdamkarotes augu eļļas,
sāls.

Pildījumam:

1 glāze sagrieztu gaileņu,
1 sīpols,
1 vārīts kartupelis,
50g rīvēta siera,
3 ēdamkarotes tomātu mērces.

Pagatavošana:

1. Sajauc raugu ar cukuru un siltu ūdeni (apm. 35 C), ļauj pastāvēt dažas minūtes, līdz sāk parādīties putiņas.

2. Miltos iejauc sāli, vidū izveido bedrīti, tajā ielej rauga maisījumu un eļļu. Samīca mīklu. Apsedz un ļauj siltā vietā vismaz 20min. uzrūgt.

3. Apcep sīpolu, tad pievieno gailenes, cep, līdz visa sula iztvaiko.

4. Vārīto kartupeli sagriež šķēlēs.

5. Picas mīklu vēlreiz izmīca, tad izrullē plānu. Apziež ar tomātu mērci, pārliek kartupeļa šķēles, tām pāri saceptās gailenes, pārkaisa sieru.

6. Cep 220 C karstā cepeškrāsnī 20 min.

Autors: Veģetārisms.lv