Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Epadomi\CustomizationSource44), Fid:199, Did:0, useCase: 3


Ar plaušām pildītas plānās pankūkas

Domāju, ka liela daļa no jums nekad nav dzirdējuši par šādu pankūku pildījumu un vēl lielāka daļa nekad tās nav nobaudījuši. Pat biezās pavārgrāmatās, kur šķiet, ir visi iespējamie pankūku varianti, šīs receptes nav. Bet tai pat laikā ar plaušām pildītas pankūkas ir viens no mūsu senču gardumiem.

Nepieciešams:

Pankūkām:

1 glāze (200 ml) piena,
1 glāze ūdens,
1- 2 olas,
1 ēdamkarote cukura,
šķipsniņa sāls,
1- 1,5 glāze miltu,
eļļa cepšanai.

Pildījumam:

300 g plaušu,
1 sīpols,
1 lauru lapa,
5 melnie pipargraudi,
5 smaržīgie pipargraudi (nav obligāti, tikai tad pieberiet vairāk melnos piparus),
sāls.

Pagatavošana:

1. Vispirms novāra plaušas: liek tās katlā ar ūdeni, pievieno garšvielas un vāra 1 stundu. Gatavas plaušas samaļ gaļas mašīnā. Maltajai masai vairs nekas nav jāpievieno, tā ir gatava.

2. Iemaisa pankūku mīklu: olas kopā ar sāli un cukuru sakuļ, pievieno pienu, ūdeni, izsijātus miltus (ja nav daudz laika, varat arī nesijāt) un visu sakuļ ar lielu karoti vai dakšu viendabīgā masā. Noliek uz aptuveni 20 minūtēm nostāvēties.

3. Mīklu lej ar karoti sakarsētā eļļā (ja vien eļļu neesat pievienojuši jau pie mīklas) pannas vienā malā vai vidū (kā jums ērtāk) un, pannu grozot, ļauj tai notecēt skaisti pa visu pannu.

4. Kad pankūka no vienas puses apcepusies, to apgriež otrādi un pacep tikai pāris sekundes, tad ņem no pannas nost un ievieto atsevišķā lielā lēzenā traukā, lai padziest (karstas būs ļoti sarežģīti pildīt, tās iznāks neglītas).

5. Kad visas plānās pankūkas saceptas, sāk tās pildīt: pankūku ar labi apcepto pusi liek uz leju (tātad pildījumu jāliek uz vāji apceptās pankūkas puses), ar karoti liek virsū malto plaušu masu, pankūku saloka un liek vēlreiz uz pannas cepties.

Lai jums labi garšo!

Piezīme: pēc šādas receptes jūs varat gatavot jebkādas plānās pankūkas, variējot tikai ar dažnedažādiem pildījumiem.